Nordic Kingissä nähdään uusintaottelu Odd Herakles vastaan H.V.Tuuri

Pohjoismaisia kylmäverilähtöjä hallinnut norjalaisori Odd Herakles saapuu PowerParkin raviradalle Härmään juhannuksena ja kohtaa Nordic Kingissä maamme parhaat suomenhevoset H.V.Tuurin johdolla.

Solvallan Elitkampenissa toukokuun lopulla H.V.Tuuri Iikka Nurmonen rattaillaan laittoi Tom Erik Solbergin ohjastaman norjalaisoriin tiukoille hurjalla vauhdillaan, mutta Odd Herakles vei niukasti voiton. Nyt on varmistunut, että kaksikon uusintaottelu toteutuu juhannuspäivänä PowerParkin Nordic King -lähdössä, jossa voittaja palkitaan 50 000 eurolla.

Odd Herakles kävi sunnuntaina voittamassa Oslon Bjerkessä ravatun Alm Svartenin muistoajon. Mailin matkalla syntyi voittoaika 19,8a. Vuonna 2019 Nordic Kingin voittanut norjalaistähti saapuu Suomeen vahvassa kunnossa.

– Odd Herakles on tottunut reissaamaan, ja tuossa se ulkoilee reippaana tarhassa, vaikka takana on pitkä kuljetus Oslosta. On todella mielenkiintoista tulla kilpailemaan parhaita suomalaisia vastaan, Odd Heraklesin ruotsalaisvalmentaja Fredrik Fransson sanoo.

Jännittävää uusintakohtaamista odottaa myös H.V.Tuurin valmentaja Ossi Nurmonen.

– Kyllä me lähdemme Nordic Kingiin hyvin odotuksin. Elitkampenin jälkeen H.V.Tuuri sai olla vähän helpommalla, ja nyt on taas ajettu harjoituksissa suunnitelman mukaan. Onhan siitä varmasti tulossa kova

revanssi, mutta kyllä me taas yritetään tosissaan voittoa, Nurmonen sanoo juhannuksen huipennuksesta.

– Olen kuullut, että PowerParkin rata on tehty viimeisen päälle ja on myös nopea, joten odotan huippulähtöä kaikin puolin. Odd Herakles vaikuttaa olevan kovassa iskussa, ”Frasse” Fransson toteaa.

Urallaan yli 900 000 euroa tienannut ja ennätykseltään 1.18,4a Odd Herakles siirtyi tälle vuodelle Franssonin valmennukseen ja siitosoriiksi Franssonin pyörittämälle Monster Trav -oriasemalle Ruotsiin Järvsöhön. Vaikka astutustöissä on ollut kiirettä, Odd Herakles on tehnyt vakuuttavaa jälkeä kaviourilla. Odd Paulsenin perheen omistama norjalaisylpeys otti 20 voittoa putkeen, kunnes jäi toiseksi huhtikuussa.

Sen jälkeen on taas tullut kolmen voiton putki. Ohjastuksesta Nordic Kingissä vastaa vakiokuski, norjalainen Tom Erik Solberg.

Nordic King ravataan juhannuspäivänä 26.6. PowerParkin raviradalla Härmässä, jolloin ajetaan myös viikon Toto75-kierros. Lämminveristen päälähtö on Käyttöauto Maili, jossa voittajalle on luvassa 20 000 euroa.

PowerParkin juhannusravit alkavat jo juhannusaattona 25.6., jolloin ohjelmassa on muun muassa kylmäveritammojen avoin lähtö Maaseudun Tulevaisuus Nordic Queen 15 000 euron ykköspalkinnolla, 5-vuotiaiden kylmäveristen lähtö 8 000 euron ykköspalkinnolla sekä Nordic King Heat Nordic Kingistä karsituille 5 000 euron ensipalkinnolla.

Nordic King -lähdön rata-arvonnasta on live-lähetys maanantaina 21.6. kello 13 tapahtuman verkkosivulla.