Neea Rintala puhui kolmanneksi

Kortesjärveläinen Kauhavan lukion opiskelija Neea Rintala sijoittui kolmanneksi tämänvuotisessa puhetaitokilpailuissa Opinlakeus-messuilla.

Muun muassa opiskeluvaihtoehtoja ja työllistymismahdollisuuksia esitelleet messut järjestettiin viime viikolla Seinäjoki Areenalla.

15. kerran toteutuneesta, eteläpohjalaisia lukioita ja ammattioppilaitoksia käyville nuorille tarkoitetusta puhetaitokilpailusta vastasivat edelliskertojen tapaan Seinäjoen rotaryklubit.

Etukäteen valmistellun, vaikuttamaan pyrkivän puheen aihe oli ”Ilon kautta – millaisen Etelä-Pohjanmaan haluat rakentaa?” Finaaliin valitut osallistujat saivat tehtäväkseen kansainvälisen Rotaryn tämän vuoden teemaa myötäilevän ”Ole innostaja” -tilannepuheen.

– Kilpailijat olivat valmistelleet puheensa etukäteen ajatuksella ja kekseliäästi. Nuorilla oli myös punnittua ja ajankohtaista asiaa, tuomariston puheenjohtaja Iina Åman Lakeuden Rotaryklubista arvioi.

– He toivoivat Etelä-Pohjanmaasta hyväksyvien ja avarakatseisten, omiin vahvuuksiinsa luottavien ihmisten maakuntaa, joka tarjoaisi nykyistä enemmän koulutus- ja työllistymismahdollisuuksia. Esillä oli myös ajatus siitä, että turvalliseen kotimaakuntaan voisi moni mielellään palata maailmalta tekemään työtä ja kasvattamaan lapsia.

Kauhavaa raadissa edusti äidinkielen lehtori emerita, kulttuurivaikuttaja Irma Nieminen.