Myös Kauhavan kouluissa siirrytään etäopetukseen keskiviikkona 16.3. hallituksen tämänpäiväisen linjauksen mukaan, kaupunki antaa huomenna tiistaina tarkempia ohjeita tilanteesta

Suomen hallitus on tänään iltapäivällä linjannut poikkeusolosuhteista, jotka astuvat voimaan keskiviikkona 18.3. ja kestävät 13.4. saakka. Linjauksen mukaisesti peruskoulujen ja lukioiden lähiopetus lakkaa. Opetusta järjestetään muilla tavoin, muun muassa etäopetuksen ja kotiopiskelun muodossa. Linjaus koskee myös Kauhavan kouluja.

Vielä iltapäivällä pidetyssä kaupungin ja Kaksineuvoisen tiedotustilaisuudessa Kauhavan johtavat viranhaltijat arvioivat, että koulutyö voi jatkua normaalisti paikan päällä kouluissa.

– Koulut ovat auki ja odotamme valtakunnallisia linjauksia, meillä ei ollut mitään erityissyitä poiketa niistä. Kuulemme hetken kuluttua, mitä valtioneuvosto tiedottaa, totesi sivistysjohtaja Markku Viitasaari iltapäivällä.

Hän arvoi, että etäopetukseen siirtymisestä seuraa jonkinasteisia hankaluuksia.

– Mutta sitten on vain yritettävä selviytyä, fiksulla tavalla, hän tiivisti.

Kaupungin infon jälkeen, kello 16 alkaneen maan hallituksen tiedotustilaisuuden linjaukset muuttivat kuitenkin Kauhavankin tilanteen.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan koronaviruksen tilannekuva on muuttunut viikonlopun aikana.

Valtioneuvosto on tänään istunnossaan yhdessä tasavallan presidentin kanssa todennut poikkeusolot. Marin ottaa valmiuslain käyttöön Suomessa.

Hallituksen linjaamissa toimenpiteissä kouluja koskien todetaan seuraavaa:

Koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1–3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin. Edellä mainitut järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.

Lähiopetuksen sijaan kaikkien yliopistojen, ammattikorkeakoulujen sekä ammatillisen koulutuksen, lukiokoulutuksen ja perusopetuksen järjestäjien opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen.

Kauhavan kaupunki antaa huomenna tiistaina 17.3. tarkempia ohjeita tilanteesta.

Kaupungin johtoryhmä kokoontuu heti aamusta.