Muistoseurat saa jatko-osan – katso kuvat tiimin työskentelystä

Viime kesänä harrastajavoimin toteutettu paikalliselokuva Muistoseurat saa jatkoa. Yleisömagneetiksi yltäneen elokuvan jatko-osaa on kuvattu ja kuvataan tällä viikolla Kauhavalla, Lappajärvellä, Evijärvellä ja Lapualla.

Jatko-osassa nähdään ensimmäisestä osasta tuttuja hahmoja, mutta mukana on myös uusia näyttelijöitä. Kuvaajana toimii edelleen Pekka Pohjoispää. Ohjaajaksi on saatu valtakunnan tason tekijä Jukka Mäkinen, joka on ohjannut ja käsikirjoittanut useita TV-sarjoja. Niistä eniten julkisuutta ovat saaneet Heikki Luoman käsikirjoittamat maaseutukomediat, muun muassa Korpelan kujanjuoksu. Elokuvan tuottaja on Järvilakeuden kansalaisopisto, ja käsikirjoituksen on tehnyt Leea Keto.

Kuvausavustajana ja valokuvaajana toimii Jarmo Vainionpää. Kuvaussihteerin tehtäviä hoitavat Seppo Väkeväinen ja Heidi Pouhula, joskin elokuvan käytännön töissä ovat mukana myös kaikki muut kuvauksiin osallistuvat ihmiset harrastajateatterista tuttuun tapaan.

Yhteistyökumppaniensa kautta filmiryhmä on saanut käyttöönsä tiloja ja tarpeistoja.

Elokuva sijoittuu vuoteen 2013. Muistoseurareissuista on tullut jo perinne, ja Ransun (festarikäyttöön tuunattu Transit-auto) nokka on tarkoitus suunnata Kauhavalta kohti Kalliojärven naistentansseja. Matkaan ilmaantuu kuitenkin pikku mutkia ja määränpääksi vaihtuukin Järviseutu.

Jatko-osan rooleissa: Kale: Jarmo Kumpula, Pena: Eero Kankaansyrjä, Torsti: Raimo Peltola, Jortsu (Jorma): Jouko Mäkinen, Lempi: Tuula Kuoppala, Usko: Seppo Väkeväinen, Maire: Mari-Elina Kottari, Sirkku: Maaria Koivula-Talkkari, Katinka: Minna Lammi, Kaarina: Tuija Ahola, viinakaupan myyjä: Ari Lehtinen, Kultakeisari (K-K): Mauno Puotinen, baarineito: Katri Aho, kylänmies: Veikko Mannermaa, polttariporukka: Sini Pesonen, Anne Jutila, Heidi Pouhula, Linda Huhtaluhta, Susanna Mantere ja Marika Pohjoispää, kuntosalikävijät: Jatta Silla, Kirsi Ylikantola, Seija Mantere, Susanna Mantere ja Jarmo Vainionpää, Ruffe: Lenni-koira, tanssijoita ja muuta väkeä Mantamyrskyissä Evijärvellä.

>>>>>>> Stashed changes