Mitaleille maakuntaviestissä

Kauhavalaisille tuli mukava menestys suunnistuksen maakuntaviestistä, kun Kauhavan 1-joukkueen miehet suunnistivat maakuntaviestissä toisiksi. Lapuan kaupunki järjesti maakuntaviestin 25. elokuuta Simpsiön vaativassa rinnemaastossa, jossa radat vaativat koko ajan tarkkaa suunnistusta.

6-osuuksiseen miesten viestiin oli ilmoittautunut Kauhavalta kolme ja 4-osuuksiseen naisten viestiin kaksi joukkuetta. Miesten viestissä kilpaili kaiken kaikkiaan 21 ja naisten viestissä 19 joukkuetta.

Kauhavan miesten 1-joukkue teki huikean tasaisen suorituksen ollen viestin alusta lähtien koko ajan kärkikolmikossa.

Aloitusosuudelta Sampo Sankelo toi viestiä kolmantena heti Vaasan ja Isonkyrön jälkeen. 2. ja 3. osuudella Hermanni ja Verneri Sankelo nostivat Kauhavan kärkeen muutaman sekunnin erolla Seinäjokeen.

4. ja 5. osuudelta Reijo Toppari ja Juuso Ekola toivat viestiä toisena Antton Sankelon päästessä ankkuriosuudelle minuutin Seinäjoen perään. Ensimmäisellä rastilla joukkueet olivat yhtä aikaa, mutta yleisörastilla joukkueiden ero oli jälleen minuutin verran.

Ankkuriosuuden loppupuolella Anttonille tuli minuutin virhe, joten Seinäjoki saapui voittajana maaliin kaksi minuuttia ennen Kauhavan 1-joukkuetta. Näin Kauhavan 1-joukkue kirkasti komiasti viimevuotisen pronssisijan hopeiseksi.

Kauhavalaisjoukkueiden tulokset maakuntaviestissä 2019:

Miehet

2. 1-joukkue: Hermanni Sankelo, Verneri Sankelo, Reijo Toppari, Juuso Ekola ja Antton Sankelo

13. 3-joukkue: Juha Ylihärsilä, Ville Ylihärsilä, Roni Ylihärsilä, Manu Ylihärsilä, Valtteri Ruotsala ja Ari Ylihärsilä

14. 2-joukkue: Juha Ekola, Mika Nukala, Heikki Vallbacka, Voitto Erkinheimo, Eero Hautala ja Teemu Hautala

Naiset

13. 1-joukkue: Tuija Katajamäki, Eveliina Syrjälä, Tarja Kankaanpää ja Minna Iso-Koivisto

15. 2-joukkue: Heli Luoma, Kira Lammi, Ritva Erkinheimo ja Tarja Lammi