Minna Koskela kansalaispuolueen ehdokkaaksi Kauhavalta

Kansalaispuolueella on Kauhavalta ehdokas ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Puolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus iloitsee Vaasan vaalipiiriin uusista ehdokkaista. Alavudelta sitoutumattomaksi mukaan on ilmoittautunut Erkki K. Laakso.

– Kansalaispuolueen ehdokaslista vahvistuu Pohjanmaalla. Kauhavalta ehdokkaaksi lähtee kokkolaissyntyinen neljän lapsen äiti ja ensihoidon lähihoitaja Minna Koskela, kertoo Kattelus, joka on itse ehdolla Seinäjoelta.

Minna Koskelan mottona on ”ihminen ihmiselle sydämellä”.

– En jätä mitään puolitiehen. Elämä on kasvattanut minua. Vanhukset ovat lähellä sydäntäni. Olen kulkenut kotihoidossa ja ollut töissä vuodeosastolla Kauhavalla ja Härmässä, ja monet kohtaamiset ovat jääneet mieleeni, Koskela kuvailee.

Hänelle tärkeitä ovat isänmaa ja sotaveteraanit.

Koskela kertoo olleensa mukana sotilaskotityössä ja hän on käynyt myös maanpuolustuskursseja. Koskelan mielestä isänmaallisuus on mennyt väärään suuntaan.

– Haluan tuoda sen takaisin arvoonsa. Kannan huolta nuorten heikentyneestä maanpuolustustahdosta, mutta tavallaan myös ymmärrän sen tässä muuttuneessa yhteiskunnassa.

Koskelan mukaan suomalaisilla on oikeus omaan uskontoon ja kulttuuriin.

– Pakolaispolitiikan tulee olla selväjärkistä. Se tarkoittaa sitä, että ei anneta kaikkien mielivaltaisesti tulla, vaan valikoidaan tulijat, painottaa Koskela.

Minna Koskela on viides eduskuntavaaleihin ehdolle ilmoittautunut Kauhavalla. Muut ehdokkaat ovat istuva kansanedustaja Antti Kurvinen (kesk.), Janne Sankelo (kok.), Emma Kivikangas (sd.) sekä Mika Kankaansyrjä (ps.)

Kansalaispuolueen perusti europarlamentaarikko Paavo Väyrynen, joka oli sen ensimmäinen puheenjohtaja. Kansalaispuolue lisättiin puoluerekisteriin joulukuussa 2016.

Kansalaispuolue on julkistanut jo aiemmin eduskuntavaaliehdokkaita. Katteluksen mukaan lisää ehdokkaita nimetään tammikuussa 2019.

– Kokonaisuudessaan kansalaispuolue asettaa kahdeksan ehdokasta Vaasan vaalipiiriin.