Mannermaiset kanakoirat kisaavat Suomen mestaruudesta Kauhavalla reilun viikon päästä

Saksanseisojakerho ja Kauhavan Alakylän metsästysseura järjestävät alueen muiden metsästysseurojen kanssa Riistakoirakilpailun Kauhavan ja sen lähialueiden peltomaastoissa 15.-17. lokakuuta. Reilut 50 koiraa suorittavat kolmen päivän aikana maasto-osuudet sekä vesi- ja jälkityöosiot. Päätuomarina toimii Pentti Kuronen ja koetoimitsijana Tapio Mäki.

Riistakoira on vuosittainen Saksanseisojakerho ry:n alaisten koirarotujen Suomen mestaruuskilpailu. Kauhavalla se on nyt neljännen kerran.

Järjestäjät kertovat tiedotteessaan, että Saksanseisojakerho piti ensimmäisen Riistakoira-kilpailunsa vuonna 1959 Alahärmän Voltissa.

– Suomen Kennelliiton edustusto ei hyväksynyt mestaruuskilpailulle kerhon esittämää nimeä, joka sen mukaan vaikutti liian metsästykselliseltä. Kerho esitti tämän jälkeen – puoliksi piruuttaan – uudeksi nimeksi Pussikoirakilpailua. Tällöin liitto pyörsi aiemman päätöksensä ja hyväksyi vuonna 1961 ensin ehdotetun Riistakoirakilpailu-nimen ja mestarikoiralle Vuoden riistakoira -tittelin.

Ensi viikon tapahtuman kilpailukeskuksena toimii Lentohotelli LSK Business Parkissa.