Maakunnassa sairaalahoidossa muutamia koronapotilaita, Kauhavan kaupunki noudattaa tällä viikolla tiukennettuja suosituksia, jotka jatkuvat uuden vuoden puolelle

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 17.12. yksi uusi koronavirustartunta. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 404. Sairaanhoitopiirin nettisivun laskurissa on luku 405, mikä johtuu sairaanhoitopiirin mukaan tilastointivirheestä. Sairaalahoidossa koronan takia on muutamia potilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 57 634. Eilen tutkittiin 515 näytettä.

– Koronaepidemia koettelee jaksamista ja hyvinvointiamme monella tapaa. Epidemian aikana on tärkeää pitää huolta fyysisestä, psyykkisestä ja henkisestä hyvinvoinnista, ylilääkäri Matti Rekiaro toteaa.

Sairaanhoitopiiri on koonnut nettisivulleen tietoa hyvinvoinnin ja jaksamisen tueksi, www.epshp.fi/koronatukea

Sairaanhoitopiirin huolipuhelimeen voi soittaa, jos koronatilanne huolestuttaa ja toivot keskusteluapua. Numeroon 050 474 4373 vastaavat mielen hyvinvoinnin ammattilaiset ma-pe kello 9.00 - 15.00.

Etelä-Pohjanmaan alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki tiukensi suosituksiaan tällä viikolla, sillä tähän mennessä annetut määräykset ja suositukset eivät ole vähentäneet uusien korona-tartuntojen ilmaantumista toivotusti.

Nyrkki esittää aluehallintovirastolle tapahtumien rajaamista 10 henkilöön ja jatkoi antamiensa suositusten voimassaoloaikaa 11.1.2021 saakka.

Kauhavan kaupunki noudattaa Nyrkin suosituksia. Liikuntatilat ja nuorisotilat pidetään kiinni 11.1.2021 saakka. Kirjastot toimivat rajoitetusti niin, että lehtisalit ovat kiinni. Asiakkaita kehotetaan hoitamaan palautukset ja lainaukset viivytyksettä ilman turhaa oleskelua tiloissa.

Kaupungintalo- ja palvelutoimistoissa asiointi on mahdollista ainoastaan ajanvarauksella. Kaupungintalon neuvonta ja palvelutoimistojen palvelupisteiden ovet ovat suljettuina 11.1.2021 saakka.

Sairaanhoitopiirin lailla myös kaupunki vetoaa asukkaisiin, että tarpeetonta matkustelua vältettäisiin ja juhlapyhiä vietettäisiin perhepiirissä samassa taloudessa asuvien kanssa.