Maakunnalliset Järjestömarkkinat järjestetään myös Kauhavalla - lisää yhdistyksiä ehtii vielä mukaan

Järjestöt tempaisevat toukokuussa kahdeksat Järjestömarkkinat pitkin maakuntaa. Niissä kerrotaan järjestöjen voimasta ja vaikutuksesta jokaisen eteläpohjalaisen elämässä, ja yleisö pääsee tutustumaan toimijoihin.

Kauhavalla tapahtuma pidetään 7.5. Kauhavan Nuorisoseuran pihassa, sateen sattuessa sisällä. Yhdistyksiä on mukana jo kymmeniä.

– Minulle tai Aisaparin Marita Mattilalle voi ilmoittautua lisää 30.4. mennessä. Osallistujina on jo esimerkiksi EL-yhdistyksiä, Ruotsalan kyläyhdistys, Härmän Sydänyhdistys ja Kauhavan kennelkerho, kertoi Aijjoos-toiminnan kehittämispäällikkö Marja-Liisa Nevala.

Esimerkiksi yhtään urheiluseuraa ei ole vielä mukana.

– Kaikenlaiset yhdistykset ovat tervetulleita.

Yhdistykset ovat mukana maakunnan asukkaiden arjessa monella tapaa.

– Ne tukevat ja neuvovat, tarjoavat vertaisuutta, yhdessä olemista ja tekemistä, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Toimijat tuottavat myös palveluja ja ylläpitävät monenlaisen toiminnan puitteita tarjoamalla tiloja ja itse toimintaa.

– Melkein jokainen kauhavalainenkin taitaa olla ainakin yhden yhdistyksen jäsen tai on mukana järjestöjen tarjoamassa toiminnassa. Siksi tapahtuma käyttääk hästäkkiä #muavarten.

Kauhavalla Järjestömarkkinat pidetään kello 16 - 19, Kuuloauto on paikalla kello 10 - 15, ja päivän päätteeksi kello 19 alkavat Järvilakeuden kansalaisopiston iltamat.

Tapahtumassa asukkaille tarjotaan myös mahdollisuus kertoa, minkälaista toimintaa he haluavat järjestettävän ja mitä toiveita heillä on kuntien ja järjestöjen yhteistyölle.

Siihen liittyen päivään kuuluukin paneeli, aiheena on ”Yhteistyö kunnan ja järjestöjen välillä”. Paneelin jäsenet ovat Kauhavalta ja Evijärveltä. Paneelin vetää Komiat-lehden päätoimittaja Marianne Lähde. Tilaisuus alkaa kello 16.30.

Maakunnallisten järjestömarkkinoiden aikataulu: Alajärvi 6.5., Kauhava 7.5., Lapua 9.5., Alavus 10.5., Kauhajoki 13.5., Kurikka 14.5., Ilmajoki 16.5. ja Seinäjoki 18.5.

Mia Kärkkäinen