Maailman nopeimmat kiihdytyskuljettajat SM- ja EM-osakilpailuissa Kauhavalla tällä viikolla

Heinäkuun 4. - 7. päivänä on LSK Business Parkin alueella kansainvälistä meininkiä, on drag racingin EM- ja SM-osakilpailujen aika.

Lajin kuninkuusluokkaan, polttoaineena nitroa käyttävien Top Fuel Dragster -luokkaan, on tulossa kahdeksan tiimiä.

Suomesta saapuvat Anita Mäkelä, Antti Horto ja Timo Lehtimäki. Englannista reissuun lähtee Liam Jones. Kaksi muuta naiskuljettajaa Mäkelän lisäksi ovat Maja Udtian Norjasta sekä Jndia Erbcacher Sveitsistä. Myös Urs Erbacher on sveitsiläinen. Tanskan lipun väreissä kiihdyttelee Stig Neergaard.

Viime torstaisen tiedon mukaan kilpailijoita on kaikkiaan 231, myös Saksasta, Ruotsista, Kreikasta, Venäjältä, Tsekistä ja Alankomaista.

Kaisa Lökfors FHRA:sta on tyytyväinen siihen, että järjestelyt ensimmäisenä kokonaisena kisakautena ovat menneet hyvin.

– FHRA järjestää nyt ensimmäistä kertaa EM-osakilpailun Kauhavalla. Olemme ylpeitä siitä, että jo radan toisena toimintavuonna siellä voidaan ajaa FIA- ja FIM-E-vaatimuksien mukaisella radalla, Lökfors totesi ennen kisoja.

Toimintaa alueella on torstaista sunnuntaihin. Huipennus tapahtuu viimeisenä kisapäivänä aamukymmenestä iltaviiteen.

Oman kuulon suojaus on kaikkien omalla vastuulla. Kansaa rata-alueella ja sen ympäristössä viihdyttää FHRA Race Radio taajuudella 89,1 Mhz.

Varikolle on yleisöllä vapaa pääsy, joten tiimien toimintaan pääsee tutustumaan lähemmin. Lisäksi järjestäjällä on palveluna liikkuvaa kuvaa Live- stream-kanavalle.

Vesa Rauhala