”Mä oon ollu tuolla kaupassa” – Vadelmat löysivät Uutisten viikon Komiat-lehdestä tuttuja juttuja

Ylihärmän päiväkodin Vadelmat-vuorohoitoryhmä syventyi Uutisten viikolla 1.-5. helmikuuta Komiat-lehden sisältöön. Samalla, kun Vadelmat selasivat sivuja liikennematolla istuen, he antautuivat keskusteluun.

– Komiat-lehti näytti lasten mielestä tutulta, ja muutama kommentoi, että kuvia on kiva katsoa, vaikka ei osaa lukea, Vadelmat-ryhmässä työskentelevä Marika Partanen kertoo.

– Mielenkiintoisinta uusimmassa lehdessä (3.2.2021) olivat ehdottomasti tutun Ylihärmän S-marketin kuva ja pidennetyt aukioloajat. ”Hei mä oon ollu tuolla kaupassa monta kertaa”, joku kommentoi.

Partasen mukaan myös ilmoitukseen sijoitettu jäteauton kuva herätti innostusta. ”Sama roska-auto on ollut meillä kotona”, eräs lapsista huomasi.

– Muita kiinnostavia asioita olivat kuvista löydetyt Härmän Kylpylä eli kuntsari ja rakenteilla oleva uusi Ylihärmän koulu.

Ylihärmän päiväkodin lisäksi yhdeksän muuta kauhavalaista koulua tai päiväkotia tilasi Uutisten viikolla ilmestynyttä numeroa, jota sai perinteiseen tapaan opetuskäyttöön ilmaiseksi.

Koulujen ja uutismedian yhteinen Sanomalehtien viikko toteutui tänä vuonna ensimmäisen kerran uudella nimellä, Uutisten viikkona.

Se haastoi torjumaan väärän tiedon leviämistä ja ottamaan selvää, mikä on totta.

Anu Nahkala