Lokaali kutsuu Suomen kyliä Kauhavalle

Paikalliskehittäjien valtakunnallinen tapaaminen, Lokaali 2019, järjestetään 23. - 25.8. LSK Business Parkissa.

– Toivomme tapahtumaamme kyläväkeä läheltä ja kaukaa, Leader-ryhmiä ja kaikkia asiasta kiinnostuneita. Osoitteessa lokaali.net voi ilmoittautua mukaan, kannustivat Eteläpohjalaiset Kylät ry:n kauhavalainen puheenjohtaja Heikki Korkealaakso ja Leader Aisaparin tiedottaja Päivi Kultalahti.

Lokaalin järjestävät Eteläpohjalaiset Kylät ry ja Suomen Kylät ry neljän Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmän kanssa, mukana on muun muassa 20-vuotisjuhlavuottaan viettävä Aisapari.

Perjantain työpajapäivässä mietitään tulevaisuuden älykästä kylätoimintaa. Aiheina ovat maaseudun liikenneratkaisut, digitaalisuus, älykkäät kouluratkaisut ja nuorten tulevaisuus maaseudulla.

– Illalla nähdään valtakunnallisen kylähullun Alpiini Piiparisen esitys Kylähullun pähkäilyjä. Maaseudun sivistysliitto opastaa biohiiletykseen, ja tarjolla on muutakin leppoisaa ohjelmaa lentokentän laitamilla: kuullaan tarinoita esimerkiksi Lentosotakoulusta ja pääsee ampumaankin. Lisäksi julkistetaan Juha Kuisman kirja Suomalainen lato, Korkealaakso sanoi.

Lauantaina on valittavana seitsemän retkeä ympäri maakuntaa. Kauhavalla suuntautuu bussiretki Alahärmään, ja kävelykierros Kanta-Kauhavalle, älykäs pyörämarssi Ruotsalaan ja Alakylään, jota ovat Suomen älykkäin kylä -kilpailussa.

Gaalassa palkitaan valtakunnallinen Vuoden kylä, maaseutukasvo, maaseututoimija ja kylätoiminnan tiennäyttäjät. Juhlapuhujana on professori Hannu Katajamäki. Illalla Sotilaskodissa tanssitaan Jarkko Yli-Sikkilän ja Maestrojen tahdissa. Sunnuntaina on kenttähartaus perinneaukiolla.

Sotilaskodin aulassa ja kirjastohuoneessa on koko tapahtuman ajan kylä- ja infotori.

– Toivomme sinne näytteilleasettajaksi niin yhteisöjä kuin yrityksiäkin. Myös kaikki kauhavalaiset toimijat ovat tervetulleita, Kultalahti sanoi.