Liikuntatilat avataan lasten ja nuorten harrastustoiminnalle – nuorisotiloihin pääsee keskiviikosta alkaen

Tänään kokoontunut Kauhavan kaupungin, Evijärven kunnan ja Kuntayhtymä Kaksineuvoisen yhteinen valmiusjohtoryhmä päätti turvata alle 20-vuotiaiden harrastustoiminnan alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suositusten mukaisesti.

Kauhavalla päätös tarkoittaa sitä, että lapset ja nuoret pääsevät ennalta sovittuihin harjoituksiinsa liikuntatiloihin, kunhan turvaetäisyyksistä ja hygieniasta huolehditaan. Keskiviikosta lähtien saa viettää aikaa myös kaupungin nuorisotiloissa: Alahärmän Alarissa, Kauhavan Saumassa, Kortesjärven Markissa ja Ylihärmän Kunnarissa. Rajoitusten takia sisällä voi olla kerrallaan 10 ihmistä.

– Halusimme, että lapsilla ja nuorilla on tilat ja he pääsevät harrastamaan, kaupunginjohtaja Markku Lumio perustelee.

– Näimme sen edistävän elämänlaatua nyt, kun on oltu eristyksissä.

Lumio sanoi Kaksineuvoisen johtavan ylilääkärin Heidi Ojalan pitäneen tartuntavaaraa pienenä. Lasten ja nuorten harrastusryhmissä ei ole juuri todettu tartuntoja.

– Ja samat lapset ovat keskenään koulussa, eihän siinä ole oikeastaan eroa iltatoimintaan näillä rajoitteilla.

Vanhemmat eivät saa olla lastensa mukana eivätkä oleskella pukuhuoneissa.

Alle 10 hengen ryhmässä tapahtuvaa aikuisten harrastustoimintaa johtoryhmä suosittelee toteutettavaksi ainoastaan, mikäli turvaväleistä pystytään huolehtimaan ja osallistujat käyttävät maskeja. Yli 10 hengen ryhmissä tapahtuva aikuisten harrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi tai siirrettäväksi etätoiminnaksi.

Yleisövuorot muun muassa kaupungin ylläpitämillä kuntosaleilla ovat tauolla 8.2. asti.