Leviämisalueen tunnusmerkit täyttyvät – menneellä viikolla Etelä-Pohjanmaalla todettiin 165 koronatartuntaa

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki päätti tänään, että Etelä-Pohjanmaan jatkaa koronan leviämisalueena. Menneellä viikolla todettiin 165 uutta koronavirustartuntaa. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 116. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 2581. Positiivisten koronatestien osuus on 4,9 prosenttia.

Tällä hetkellä tartuntoja tulee ilmi etenkin kouluikäisten joukossa. Nyrkki korostaa koulujen hyvien toimintamallien jatkamisen tärkeyttä. Niihin kuuluvat muun muassa opetusryhmien sekoittamisen välttäminen, turvavälit sekä hyvät hygieniakäytännöt. Nyrkki kannustaa perheitä ottamaan koronarokotukset kaikille yli 12-vuotiaille.

Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä 6 koronapotilasta ja terveyskeskuksen vuodeosastolla samoin 6.

Nyrkin mukaan Etelä-Pohjanmaalla on edelleen puutteita väestön rokotuskattavuudessa, vaikka halukkuus koronarokotteiden ottoon onkin hieman noussut. Yli 12-vuotiaista 83,6 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotuksen ja 78,1 prosenttia myös toisen. Koko Suomessa yli 12-vuotiaista 86,4 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotuksen ja 81,0 toisen.

Nyrkki päätti jatkaa Etelä-Pohjanmaalle antamaansa etätyösuositusta 31.12.2021 saakka. Aiemmat leviämisvaiheen ravintolarajoitukset säilyvät ennallaan.