Uutiset

Lapuan Sedussa opiskelevilla mahdollisuus ottaa koronarokotus bussissa ensi maanantaina

  • Komiat

– Kouluilla ja Kaksineuvoisen alueen yksiköissä tilanne on tällä hetkellä rauhallinen, tilanteet saattavat kuitenkin äkillisesti muuttua, Kaksineuvoisen tiedottaja Jonna Hautamäki kertoo.

Alueella laumasuoja eli 80 prosentin rokotuskattavuus ei vielä täyty 2. annoksen osalta.

– Koronarokotuksen 1. annoksen on saanut 12 977 henkilöä, mikä on 81,3 % yli 12-vuotiaista alueemme asukkaista. Heistä tehosteen on saanut 11 935 henkilöä, eli 74,8 %. Koronarokotteiden on todettu antavan hyvää suojaa. On tärkeää muistaa hakea tehosterokote ajallaan, Hautamäki muistuttaa.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri haluaa tarjota maakunnan väestölle mahdollisuuden käydä koronarokotuksella helposti ilman ajanvarausta.

Rokotusbussi kulkee maakunnassa marraskuun loppuun saakka. Bussissa on mahdollisuus ottaa joko koronarokotteen 1. annos tai 2. annos, kunhan 1. annoksesta on kulunut 6 viikkoa.

Kauhavan ABC:llä bussi on ensi tiistaina 23.11. kello 8-10, RoadHousen pihassa kello 11-13 ja Evijärvellä Mäntyhovin pihassa kello 14-16.

Lapualla opiskelevilla on mahdollisuus ottaa rokote bussissa maanantaina 22.11., jolloin rokotuskiertue on kello 9.30-15 Lapuan Sedussa, Ammattikoulunkatu 10:ssa.

Kaksineuvoinen jatkaa myös walk in -rokotustapahtumia, joita esimerkiksi ensi viikolla tarjolla alueen jokaisella terveysasemalla. Ajat ja paikat löytyvät Kaksineuvoisen nettisivuilta.

Myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on asioinut Kauhavan S-marketilla maanantaina 15.11. kello 10–10.45.

– Mikä olit paikalla samaan aikaan, seuraa vointiasi. Jos saat lieviäkään oireita, varaa aika koronatestiin. Mikäli sinulla ei ole oireita, riittää että noudatat yleisiä koronasuosituksia: vähennät lähikontaktien määrän minimiin, vältät tarpeettomia kokoontumisia sekä huolehdit kasvomaskin käytöstä, kahden metrin turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli