Kuntien valmiusryhmä kokousti: Alueen koronatilanne rauhallinen, maskisuositus pysyy voimassa, alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta voidaan käynnistää, kuntosalit edelleen kiinni

Evijärven, Kauhavan ja Kuntayhtymä Kaksineuvoisen yhteinen valmiusjohtoryhmä on käsitellyt tänään tiistaina 6.4. kokouksessaan huhtikuun alusta voimaan tulleita Avin määräyksiä ja Nyrkin suosituksia.

Etelä-Pohjanmaalla on voimassa 20 hengen kokoontumisrajoitus. Nyrkki suosittelee edelleen yksityistilaisuuksiin 10 hengen rajaa. Avin määräykset ja Nyrkin suositukset ovat voimassa huhtikuun loppuun saakka.

Näihin perustuen valmiusjohtoryhmä on päättänyt seuraavista toimista, jotka ovat niin ikään voimassa huhtikuun ajan:

Maskisuositus pidetään ennallaan sekä toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille että peruskoulun 6.- 9.-luokkalaisille.

Alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voidaan käynnistää uudelleen, kunhan 20 hengen kokoontumisraja huomioidaan. Edelleen suositellaan voimakkaasti, että harrastukseen osallistuvien lasten vanhemmat eivät oleskelisi harrastus- tai pukuhuonetiloissa.

Aikuisten ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa suositellaan tauotettavaksi edelleen.

Nuorisotilat voivat toimia siten, että 20 hengen kokoontumisrajoitus huomioidaan. Niin ikään musiikkiopisto seuraa toiminnassaan sekä Nyrkin suosituksia että Avin määräyksiä.

Julkiset liikuntatilat, kuten kuntosalit, pidetään edelleen suljettuina yleiseltä toiminnalta.

Myös kirjastojen toiminta jatkuu aiemman linjauksen mukaisesti: lainaus on mahdollista, mutta kirjaston tiloissa tapahtuvaa oleskelua ei sallita.

Koronatilanne kuntayhtymän alueella on rauhallinen.

– Viime viikolla tuli ilmi ainoastaan yksi koronatartunta henkilöllä, joka oli jo karanteenissa. Koronarokotukset jatkuvat kuntayhtymässä THL:n ja sairaanhoitopiirin ohjeistusten mukaisesti, selvittää kuntayhtymän tiedottaja Anna Lindholm.