Kuntayhtymä Kaksineuvoinen avaa tänään arjen asioiden neuvontapuhelimen yli 70-vuotiaille

Yli 70-vuotiaita suositellaan pysyttelemään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Suomen hallituksen antamalla toimintaohjeella halutaan suojella riskiryhmään kuuluvia ikääntyneitä mahdolliselta koronatartunnalta.

Karanteenin omaiset olosuhteet tarkoittavat käytännössä pitkälti pysymistä kotioloissa. Kyseessä on toimintaohje, joka suosittaa ennen kaikkea välttämään kontakteja laajoihin ihmisjoukkoihin.

Yli 70-vuotiaat päättävät tietenkin viime kädessä itse, miten tiukasti he toimintaohjetta noudattavat. THL:n mukaan maailmalta saadut seurantatiedot osoittavat, että koronavirus on erityisen haastava ikääntyneellä väestöllä.

Moni kunta on avannut koronaneuvontapuhelimen yli 70-vuotiaille, joilla on huoli epidemiaan liittyvistä asioista.

Myös Kaksineuvoinen avaa tänään yli 70-vuotiaille oman ohjaus- ja neuvontapuhelimen.

– Se on tarkoitettu neuvonnaksi yli 70-vuotiaille ikäihmisille Kauhavan ja Evijärven alueilla koronavirusepidemian aikana, kertoo vt. kuntayhtymän johtaja Piia Kujala.

– Puhelimessa annetaan neuvoja kotikaranteeniin, miten voi esimerkiksi kauppa-apujen ja muiden käytännön asioiden kanssa toimia. Yhdistykset ovatkin jo aktivoituneet avun antamisessa.

Kujala tähdentää, että varsinaista sairauden neuvontaa varten avattava ohjaus- ja neuvontapuhelin ei ole.

– Numero on nimenomaan heille, jotka eivät ole meidän palvelujemme piirissä vielä mitenkään. Kotihoidossa olevat ikäihmiset esimerkiksi ovat jo tietyllä tavoin asiakkaitamme. Heidän osaltaan on siis asia hallinnassa, hän täsmentää.

Ohjaus- ja neuvontapuhelimeen vastataan virka-aikana. Asiasta tulee tietoa päivän mittaan Kaksineuvoisen nettisivulle (www.kaksineuvoinen.fi).