Kuninkuusraveja yhdessä Kaustisen kanssa hakevan PowerParkin raviradan Pekka Lillbacka: ”Hakemuksemme tulee koskemaan jokaista kolmea vuotta, jotka seuraavassa haussa ovat tarjolla”

Härmän Ravirata Oy, Kaustisen seudun raviseura ry ja Lillbacka Powerco Oy hakevat yhteishakemuksella kuninkuusraveja Härmässä sijaitsevalle PowerParkin raviradalle seuraavalla hakukierroksella.

– Päätimme yhdistää voimamme, jolloin meillä on suurtapahtuman järjestämistä varten joka sektorille vahvaa osaamista ja varmasti riittävästi väkeä. Hakemuksemme tulee koskemaan jokaista kolmea vuotta, jotka seuraavassa haussa ovat tarjolla, Lillbacka Powerco Oy:n toimitusjohtaja Pekka Lillbacka sanoo.

PowerParkin raviradalla järjestettiin tänä juhannuksena neljättä kertaa raviurheilun kansainvälinen suurtapahtuma Nordic King. Suomen modernein ravirata on kerännyt suurta kiitosta sekä osallistujilta että yleisöltä.

– Kehitämme rata-aluetta jatkossakin entistä paremmaksi niin kilpailijoille kuin yleisöllekin. Mielestämme PowerPark on erittäin sopiva paikka ja yhteistyökuviomme toimiva kuninkuusravien järjestämiselle, Lillbacka toteaa.

Kuluvana vuonna rata-alueelle on noussut uusi tasokas yleisöravintola Kurvikievari terasseineen ja radalle on asennettu kiinteä äänentoisto sekä valopylväät.

Kuninkuusravihakemukset käsittelee Suomen Hippos ry:n hallitus ja päätöksen järjestäjistä tekee Hippoksen valtuuskunta ensi syksyn aikana.

Norjassa syntyneet ravurit veivät Nordic Kingissä kolmoisvoiton. Ruotsalaisillekin riitti onnen murusia, kun kakkoseksi yltäneen Smedheim Solanin valmentaja on ruotsalainen valmentajavelho Jan-Olav Persson ja kolmanneksi sijoittuneen Tangen Haapin omistajat Sedinin veljekset tunnetaan raviharrastuksensa lisäksi jääkiekkoilullisista ansioistaan. Nelossija meni Ruotsiin, vasta kuusivuotias Tand Kraft on sekin Perssonin valmennettavia ja nähdään todennäköisesti kilpailemassa Pohjolan valtiaan tittelistä tulevinakin vuosina. Suomalaisravureista Rapin Aatos sijoittui viidenneksi. Tunnelmia ja tuloksia PowerParkin raveista sekä Kauhavan juhannusraveista keskiviikon 26.6. Komiat-lehdessä.