Koulukeskus avaa ovensa kuntalaisille lauantaina

Kauhavan uuden koulukeskuksen ovet ovat auki vieraiden käydä sisään ensi lauantaina kello 10 - 14.

– Ihmiset ovat olleet tosi kiinnostuneita tästä. Toisaalta opettajien mielestä on mukava, että vanhemmat ja muutkin kuntalaiset pääsevät näkemään, millaista täällä on nyt, kun kalusteet ovat paikoillaan ja on asetuttu taloksi, yhtenäiskoulun rehtori Ville Vihla perustelee tapahtumaa.

– Päivä toivottavasti madaltaa kynnystä tulla asioimaan jatkossakin.

Vihlaa harmittaa, että korona estää suuren spektaakkelin järjestämisen.

– Toivotaan, etä avoimien ovien päivä ajaa asiansa tässä vaiheessa. Pidetään iso avajaisjuhla sitten, kun rajoitukset poistuvat.

Vihla vakuuttaa, että koulun väki pyrkii takaamaan kävijöiden turvallisuuden noudattamalla THL:n ja opetusministeriön sekä kaupungin ohjeita.

– Opastetut kierrokset lähtevät pääovelta noin 15 minuutin välein, ja yhteen ryhmään otamme maksimissaan 25 ihmistä, Vihla selvittää.

– Kierrokset on suunniteltu niin, etteivät ryhmät pääse risteämään.

Rehtori muistuttaa tulijoita käsihygieniasta ja turvaväleistä.

– Suosittelemme myös maskin käyttöä.

Koulun viralliset vihkiäiset ovat tammi-helmikuussa. Tilaisuus on samalla Kauhavan lukion 100-vuotisjuhla. Vihkäisiä valmistelee kaupunginjohtaja Markku Lumion johtama työryhmä, johon kuuluvat myös lukion rehtori Toni Uusimäki, Kauhavan yhtenäiskoulun rehtoriVille Vihla ja elämänlaatupalveluiden esimies, Härmänmaan musiikkiopiston rehtori Päivi Paavola.

Anu Nahkala