Kosketuksia Kaaressa

Kauhavan Kaari-galleriassa on 30. heinäkuuta asti esillä Jari Janssonin ja Sakari Matinlaurin yhteisnäyttely Kosketuksia.

50-vuotistaiteilijavuottaan viettävä Jansson piti ensimmäisen näyttelynsä 17-vuotiaana. Jansson varttui kasvattilapsena kokkolalaisessa pienviljelijäperheessä, ja siltä ajalta juontaa hänen heinäseivässymboliikkansa, jonka terävyydessä ja tarkkuudessa on myös humoristisia piirteitä.

– Lakeudella saat lahjaksi varjon ja rikkaudeksi harmauden. Minulle annettiin työkaluiksi mielikuvitus ja kädet, että voisin elää tasapainoisesti, Jansson sanoo.

Sakari Matinlauri on lähinnä figuratiiviseen ilmaisuun suuntautunut kuvanveistäjä. Omien edellytystensa rajojen koluamisen myötä hän on päätynyt pikku hiljaa abstraktimpaan ilmaisuun.

Matinlauria on aina kiinnostanut sekä muoto että materia. Kuvanveisto vaatii hyvän muodonhallinnan lisäksi hyvää materiaalin hallintaa ja käsityöläisen ammattitaitoa. Työskentelyssään Matinlauri on 2000-luvulla suuntautunut

teemallisiin ja sarjallisiin kokonaisuuksiin. Kuvanveistäjänä hän uskoo visuaalisuuteen ja jättää merkitykset mielellään katsojan löydettäviksi ja mietittäviksi.

Kosketuksia on avoinna silloin kuin pääkirjastokin.