Koronarokotteiden ajanvarausoikeus laajenee Kaksineuvoisen alueella 55–64-vuotiaisiin

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen tiedottaa, että riskiryhmien rokotukset ovat käynnissä kaikille yli 16-vuotiaille.

– Koronarokotteiden saatavuus jatkuu hyvänä. Näin ollen rokotusten ajanvarausoikeus on perjantaista 23.4. lähtien avattu iän puolesta kaikille 1966 tai sitä aiemmin syntyneille, johtava ylilääkäri Heidi Ojala kertoo.

Lisäksi rokotusvuorossa ovat kaikki joko riskiryhmään 1 tai 2 kuuluvat vuonna 2005 tai sitä aiemmin syntyneet.

Kaikille alle 65-vuotiaille annetaan joko Pfizer-Biontechin tai Modernan koronarokote.

Ojalan mukaan kätevin ja nopein tapa koronarokotuksen ajanvaraukseen on verkossa Hyvis.fi -sivustolla.

– Tällä hetkellä tuleville viikoille on vielä aikoja vapaana. Ohje nettiajanvarauksen tekemiseen löytyy Kaksineuvoisen verkkosivuilta.

Mikäli asiakkaalla ei ole mahdollisuutta käyttää nettiä, ajan voi varata puhelimitse.

Ajanvarausnumerot ovat: Vuonna 1966 tai sitä aiemmin syntyneet, p. 06 2412 4545. Riskiryhmään 1 tai 2 kuuluvat vuosina 1967–2005 syntyneet, p. 06 2412 4551.

Koronavirus aiheuttaa tartunnan saaneessa hengitystieinfektion. Taudin voimakkuus vaihtelee oireettomasta erittäin vakavaan.

– Myös meidän alueellamme on ollut useampia sairaalahoitoa vaatineita koronapotilaita, Ojala vahvistaa.

Tartunnan sattuessa riskiä saada taudin vakava muoto nostavat sekä ikä että erilaiset taustasairaudet. Rokote antaa suojaa koronavirustautia ja sen oireita vastaan.

– Suosittelen erittäin vahvasti, että kaikki rokotusvuorossa olevat varaisivat nyt ajan rokotukseen. Koronaviruksen, kuten muidenkin virusten kohdalla, oireeton kantaja voi tietämättään levittää virusta. Ottamalla rokotteen suojaat näin ollen paitsi itseäsi, mitä todennäköisimmin myös muita, Ojala toteaa.