Tilaajalle

Komiat on Vuoden tanssiorkesteri

Komiat-yhtye on valittu Vuoden tanssiorkesteriksi ohjelmatoimisto Gramofonin järjestämässä yleisöäänestyksessä. Tulokset julkaistiin Tanssin tähdet -risteilyllä marraskuun 4. päivänä.

Kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa. Viime vuonna voiton vei Finlanders, tänä vuonna se tuli toiseksi. Kolmas sija meni Amore-yhtyeelle.

Komiat-yhtye ei ollut laivalla mukana, sille tuli tieto Vuoden orkesteri -palkinnosta tuoreeltaan.

– Saimme korvanappiin tiedon, että meidät on valittu yleisöäänestyksellä Vuoden tanssiorkesteriksi! Tämä on kunnia. Kiitos, bändiläiset hehkuttivat.

Yhtyeessä soittaa harmonikkaa Kortesjärveltä kotoisin oleva Kultaisen Harmonikka -kilpailun vuonna 2014 voittanut Aleksi Laukkonen.

Lisäksi siihen kuuluu solisti Aleksi Yli-Sissala, Samuel Järvinen ja Pekka Oravuo, kitara ja laulu, Juho Eskola, basso ja Eero Nummela, rummut.

Tänä vuonna heidät nähdään sadalla keikalla.

– Meillä on vielä monta esiintymistä loppuvuodesta, Kauhavaa lähimmät paikat ovat Kauhajoella ja Isossakyrössä, Laukkonen kertoi.

Ensi vuonna orkesterin jäsenet työstävät uutta materiaalia, keikkailevat ja opiskelevat jokainen omaa alaansa. Laukkonen opiskelee musiikkiteatteria ja orkesterinjohtoa Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Millainen tavoite teillä on musiikin alalla?

– Haluamme häivyttää eroa iskelmäartistien ja tanssi-iskelmäartistien välillä. Esittämämme musiikki on yleensäkin viihdemusiikkia, porukka kertoi.

Yhtyeelle on tullut menestystä ennenkin: viime vuonna se voitti tanssiorkestereiden SM-kilpailun.

Mia Kärkkäinen

Johanna Kataja