Komiat-lehden jakelu palaa normaaliksi, kuluvan viikon laaja ollut vielä korvaavassa jakelussa, tulematta jääneen lehden voi noutaa jakelupisteistä tai konttorilta

Kolmatta viikkoa jatkunut postilakko päättyi keskiviikkoaamuna. Kiistan osapuolet pääsivät sopuun Postin työehtosopimuksesta. Postilakko on vaikuttanut suuresti myös Komiat-lehden jakeluun. Tämän viikon laajalevikkisen, 28.11. ilmestyneen Komiat-lehden jakelun on suorittanut vielä Postin korvaajana toiminut, Keskisuomalainen-konsernin omistama Suomen Suoramainonta Oy.

– Tilattuja lehtiä ei ole aivan kaikilta osin postilakon aikana pystytty korvaavan jakelun toimesta saamaan perille tilaajille, mikä on toki harmillinen tilanne, päätoimittaja Marianne Lähde pahoittelee.

Korvaavassa jakelussa ollutta Komiat-lehteä ei ole postilakon aikana jaettu mainoskieltotalouksiin, eli jos omassa postilaatikossa on Ei mainoksia -tarra, myös Komiat-lehti on siihen laatikkoon jätetty laittamatta.

– Tästä on tullut jonkin verran palautetta. Ihmiset ovat asian kuitenkin hyvin ymmärtäneet, kun olemme tämän seikan korvaavassa jakelussa heille selvittäneet, Lähde toteaa.

Komiat-lehden jakelu palaa ensi viikosta eli 4.12. ilmestyvästä Komiat-lehdestä alkaen jälleen normaaliksi.

Myös ilmoitusten ja muun aineiston jättöajat ovat tuttujen, normaalien aikataulujen mukaiset.

Postilakon aikana tulematta jääneitä, lakon aikana ilmestyneitä lehtiä jaetaan tilaajille nyt jälkikäteen. Komiat-lehden painavasta painotalo I-Printistä kerrotaan, että viimeiset lehtitehtaalla varastossa olleet lehdet on haettu heiltä eilen jakeluun.

– Jakeluajat saattaa vaihdella muutamista päivistä viikkoihin, Pasi Hakola Lehtitehtaalta arvioi.

Kuluvan viikon (28.11.) Komiat-lehteä on viety edellisviikkojen tapaan nippujakeluina kirjastoihin ja alueen S-marketeihin.

– Komiat-lehden konttorin ovenpielessä olevasta laatikosta voi käydä hakemassa tämän viikon lehden vaikka viikonvaihteen aikana, jos lehti on jäänyt tulematta. Meillä on konttorilla jonkin verran vielä myös viime viikon lehteä. Kiitos kaikille tilaajille ja asiakkaille kärsivällisyydestä lakon aikana.