Kaupunki tiedotti yt-neuvottelujen päättymisestä: 35 henkilötyövuotta vähennetään kuluvana vuonna, siitä irtisanomisten ja osa-aikaistamisten osuus on 9,5 henkilötyövuotta, säästöä syntyy 392 000 euroa

Kaupungin maaliskuussa alkaneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Niiden lopputuloksena kaupungin organisaatiosta vähennetään tänä vuonna 35 henkilötyövuotta, josta irtisanomisten ja osa-aikaistamisten osuuden kerrotaan olevan 9,5 henkilötyövuotta.

Neuvottelujen taustalla oli kaupungin heikentynyt taloudellinen tilanne. Tilinpäätös 2019 näyttää 6,8 miljoonaa euroa alijäämää.

Kaupunginhallitus asetti tavoitteeksi yt-neuvotteluilla saataviksi säästöiksi 300 000 euroa. Päätettyjen toimenpiteiden säästövaikutus kuluvana vuonna on 392 000 euroa. Suurin osa säästöstä todetaan saavutettavan luontaisella poistumalla. Lomautuksia ratkaisu ei sisällä.

Kaupunginjohtaja Markku Lumion ja henkilöstöjohtaja Päivi Niemistön mukaan keinoina neuvotteluissa olivat lomautukset, irtisanomiset ja osa-aikaistamiset, myös eläköitymiset, irtisanoutumiset ja määräaikaisten sopimusten päättyminen käsiteltiin neuvotteluissa.

– Jos säästö olisi haettu kokonaan irtisanomisilla, se olisi tarkoittanut 60-70 henkilöä.

Kaupungin edustajien mukaan neuvottelut käytiin hyvässä hengessä.