Kaupunki myy Voltin palvelukeskusta huutokaupat.com -sivustolla

Kaupunki on laittanut myyntiin Alahärmän Voltissa olevan vanhusten hoivakotina toimineen rakennuksen sekä siihen liittyvän asuntolarakennuksen.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen hoivatoiminta on loppunut päärakennuksessa vuoden 2017 huhtikuussa ja asuntolarakennuksessa elokuussa vuonna 2014.

Kiinteistöt sijaitsevat rauhallisella paikalla kauniilla jokirantatontilla. Tontti on hehtaarin kokoinen. Päärakennuksessa on tiloja monenlaiseen käyttöön, muun muassa majoitus-, hoiva-, toimisto-, kokoontumis- ja sosiaalitiloja.

– Kokonaisuus soveltuu monipuolisesti esimerkiksi hoiva-alan toimintaan tai vaikkapa majoitustoiminnan järjestämiseen lukuisten kesätapahtumien sekä PowerParkin vierailijoille, luonnehtii kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala.

Hänen mukaansa myyntiin tulevissa rakennuksissa on hieno liiketoimintamahdollisuus esimerkiksi hostelli-tyyppiselle majoitustoiminnalle.

– Matkailuala kehittyy ja suurten tapahtumien määrä kaupungissa kasvaa koko ajan.

Kohde on myynnissä Huutokaupat.com -sivustolla 5.12 saakka. Esittelytekstissä mainitaan, että kohde on merkitty asemakaavassa kulttuurihistoriallisesti tai rakennustaiteellisesti arvokkaaksi. Maankäyttö- ja rakennuslaki määrää, että kumpaakaan rakennusta ei saa purkaa ja että rakennuksessa tehtävien korjaus- ja muutostöiden tulee olla sellaisia, että rakennuksen kulttuurihistoriallisesti tai rakennustaiteellisesti arvokas luonne säilyy. Päärakennuksessa on tehty kattava peruskorjaus vuonna 1987 ja asuntolassa 1989.

– Testaamme huutokaupat.com -palvelua kiinteistöjen myynnissä nyt ensimmäistä kertaa. Toivomme sen tavoittavan entistä suuremman ostajakunnan, Kuoppala sanoo.

Kiinteistöllä ei ole pohjahintaa, mutta kaupunginhallituksella on oikeus hylätä tai hyväksyä korkein tarjous. Kaupungin myynti-ilmoitus on nähtävissä huutokaupat.com -sivustolla, kohteen numero on 110498.