Kaupunki ja Steelcomp Oy aloittavat 4,5 miljoonan euron toimitilahankkeen – investointi tuo Kauhavalle ainakin 20 uutta työpaikkaa

Steelcomp Oy ja Kauhavan kaupungin omistama Kauhavan Yrityskiinteistöt Oy aloittavat tänä keväänä toimitilahankkeen, jossa rakennetaan Steelcomp Oy:lle noin 5 300 neliön suuruinen toimitila Tornimäen teollisuusalueelle kantatie 63 varrelle.

Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina kaupungin kehittämistoimikunnan ja Kauhavan Yrityskiinteistöt Oy:n ehdotuksen pohjalta.

Hallin enimmäiskustannusarvio on 4,5 miljoonaa euroa. Steelcomp Oy tekee uuteen toimitilaan mittavat kone- ja laiteinvestoinnit vuoteen 2024 mennessä.

– Hankkeen tarkoituksena on nostaa tuottavuuttamme ja kilpailukykyämme. Tulemme lähivuosina investoimaan useita miljoonia uusiin entistä tehokkaampiin, automatisoituihin tuotantokoneisiin, Steelcompin yrittäjä ja toimitusjohtaja Kimmo Niska kertoo.

Uusia työpaikkoja investointien myötä syntyy ensi vaiheessa runsaat 20. Lisäksi yritys ostaa ulkopuolisia palveluita, joiden tarve tulee kasvamaan.

– On rohkaisevaa, että voimme uutisoida kymmenien uusien työpaikkojen syntymisestä ja useiden miljoonien eurojen investoinnista tällaisena pandemia-aikana. Hankkeella on huomattava aluetaloudellinen vaikutus. Se vahvistaa merkittävästi Kauhavan asemaa teknologiateollisuuden keskittymänä ja parantaa alan kehittymisedellytyksiä myös tulevaisuudessa, Kauhavan kaupungin kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala iloitsee.

– Toivottavasti hanke saa myös muita suunnitteluvaiheessa olevia investointeja etenemään.

Kaupunginhallituksen maanantaina hyväksymän yritystilasopimuksen mukaisesti yritys vastaa vuokran lisäksi kaikista kiinteistön kunnossapito-, ylläpito- ja käyttömaksuista.

Kauhavan Yrityskiinteistöt Oy:n on toteuttanut vastaavia uudisrakennushankkeita aiemmin muun muassa Arnon Oy:n, KJH Comp Oy:n ja Härkis Oy:n kanssa.

– Steelcompin hallirakennus tulee Kauhavan sisääntulotien varteen. Koska päästöasioilla on yhä suurempi merkitys tulevaisuudessa, energiatehokas hallirakennus käyttää Kauhavan Kaukolämmön vähäpäästöisesti tuotettua energiaa. Tällä on iso vaikutus yrityksen toiminnan kokonaishiilijalanjälkeen, Kauhavan Yrityskiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Hannu Ristaniemi kertoo.

Teknologiateollisuuden sopimusvalmistaja Steelcomp Oy kuuluu Steelcomp-konserniin, jonka muodostavat Kauhavalla toimiva Steelcomp Oy ja Vaasassa toimiva Steelcomp Vaasa Oy. Edellisessä on 25 ja jälkimmäisessä 75 työntekijää.