Kaupunki aloittaa talousarviovalmisteluun liittyvät yt-neuvottelut

Kauhavan kaupunki aloittaa 16. marraskuuta kaksi viikkoa kestävät ja koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

Kaupunginjohtaja Markku Lumio sanoo, että kyse ei ole alkuvuoden kaltaisesta vakanssitarkastelusta vaan siitä, että lain mukaan talousarvion valmistelun yhteydessä on käytävä yt-neuvottelut, mikäli talousarvioehdotuksessa edellytetään toimenpiteitä, joiden henkilöstövaikutusta ei voi rajata pois.

– Tarkkailemme tilannetta alkuvuoden ja arvioimme, missä mennään ja onko lisätoimiin tarvetta. Jos on, elokuussa käymme kaksiviikkoiset yt-neuvottelut, joiden aiheena on muun muassa lyhyt lomautus. Muusta ei oikeastaan voi neuvotellakaan, kun on lyhyt kaava.

Kaupunki tavoittelee 300 000 euron kohdentamatonta säästöä vuonna 2021.

– Se otetaan erilaisista asioista, ensisijaisesti muusta kuin henkilöstöstä, Lumio toteaa.

– Henkilöstökulut ovat meillä erittäin hyvin hanskassa. Esimerkiksi tämän vuoden syyskuun loppuun mennessä ne olivat alittaneet budjetoidun yli miljoonalla eurolla.

Kaupunginhallitus käsittelee yt-neuvotteluasiaa kokouksessaan ensi maanantaina. Neuvottelut on käytävä ennen kuin kaupunginhallitus antaa lopullisen talousarvioehdotuksensa valtuustolle.

Tämän vuoden maalis-toukokuussa pidetyissä kuuden viikon yhteistoimintaneuvotteluissa kaupungin henkilöstö väheni 35 työvuoden verran.

– Vähennyksen kokonaisvaikutus näkyy ensi vuonna, Lumio sanoo.