Kaupungin perinteinen itsenäisyyspäivän yleisöjuhla korvataan tänä vuonna ennakkoon nauhoitetulla verkkolähetyksellä

Kaupunki ei järjestä tänä vuonna perinteistä itsenäisyyspäiväjuhlaa, johon kuntalaiset voisivat osallistua. Syynä on koronapandemia.

Kokonaan ilman juhlallisuuksia ei kuitenkaan olla, sillä juhlan voi kokea itsenäiyyspäivänä kaupungin sivuilta verkkolähetyksen kautta. Juhla kuvataan etukäteen tulevana sunnuntaina 29.11. Lentosotakoululla ja tallenne striimataan verkossa itsenäisyyspäivänä kello 13 alkaen.

Juhlaohjelma pitää sisällään kaupunginjohtaja Markku Lumion tervehdyksen, musiikillisen tarinan sotalentäjästä Kauhava Big Bandin esittämänä sekä Kauhavan kulttuuripalkinnon luovutuksen.

Kauhava Big Bandin esittämä Lentäjän tie -konsertin kehyskertomus perustuu Matti Hämäläisen teokseen Risto Kuusava, meren ja taivaan runoilija. Kuusavan päiväkirjamerkintöjen ja kirjeiden avulla Irma Nieminen sitoo musiikkiesitykset draamalliseksi kokonaisuudeksi.

– Tämä nuori sotalentäjä oli Kauhavalla koulutuksensa saanut luutnantti, joka taisteli talvisodassa Blenheim-pommikoneen ohjaajana, kertoo käsikirjoituksen laatinut Olli Nieminen.

Big Bandin solisteina toimivat Maria Sandhu, Susanna Erkinheimo ja Juha Hautaluoma. Orkesteria johtaa Jukka Heinonen.

Jokainen voi seurata itsenäisyyspäiväjuhlaa turvallisesti kotoa käsin verkossa.

– Lähetys alkaa 6.12. kello 13 ja tallenne jätetään verkkoon, joten sitä voi katsoa myös myöhemmin, mikäli lähetysajankohta ei itselle sovi, kertoo kulttuuriohjaaja Jaakko Erkinheimo.

Ohjeet lähetyksen seuraamiseen löytyvät osoitteesta www.kauhava.fi/itsenaisyyspaiva