Kaupungilta päivitetty linjaus: liikunta- ja nuorisotilat sekä lukusalit pysyvät kiinni ainakin 17.1. asti, lasten ja nuorten harrastustoiminta saa jatkua

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki kokoontui eilen arvioimaan alueen koronatilannetta ja totesi sen rauhoittuneen kolmen viime viikon aikana. Neljäntoista vuorokauden ilmaantuvuus on 9,3/100 000 asukasta (18 tapausta) ja seitsemän vuorokauden ilmaantuvuus 5,2/100 000 asukasta (10 tapausta).

Nyrkki päätti pitää aikaisemmin antamansa suositukset voimassa, ja Kauhavan kaupunki teki niiden pohjalta linjaukset, joiden mukaan liikuntatilat ja nuorisotilat ovat tällä tietoa kiinni 17.1. asti.

Kirjastot toimivat rajoitetusti siten, että lehtisaleihin ei pääse. Asiakkaita kehotetaan hoitamaan palautukset ja lainaukset viivytyksettä ilman turhaa oleskelua tiloissa.

Kaupungintalolla ja palvelutoimistoissa palvellaan asiakkaita puhelimitse ja sähköpostitse. Fyysinen tapaaminen on mahdollinen ainoastaan ajanvarauksella.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua, kunhan turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioidaan.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ei todettu eilen uusia koronavirustartuntoja. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 428. Sairaalahoidossa koronan takia on muutamia potilaita.