Tilaajalle

Kauhavankin seurakunta perustaa vaikuttajaryhmän

Suomen evankelis-luterilaisiin seurakuntiin perustetaan nuorten vaikuttajaryhmä. Asiasta päätti kirkolliskokous marraskuun 7. päivänä.

Uuteen elimeen valittavat alle 29-vuotiaat konfirmoidut pääsevät vaikuttamaan seurakuntien kaikkeen toimintaan ja päätösten valmisteluun.

Kauhavan seurakunnassa ollaan asiassa hieman edellä.

– Meillä tämä on toteutunut jo alueellisesti, sillä seurakuntanuorilla on ollut yhteiskokouksia. He ovat ideoineet, että seurakunnassa voisi olla nuorten vastuuryhmä, ja valinneet siihen kultakin suunnalta kaksi henkilöä, kertoi kirkkoherra Jyrki Jormakka.

Seurakunnan hallinto ei ole vielä käsitellyt vastuuryhmän perustamista.

– Se tulee joulukuussa kirkkoneuvoston käsittelyyn, tuskin tulee ongelmia hyväksyä esitystä. Vaihdamme ryhmän kirkolliskokouksen haluamaksi vaikuttajaryhmäksi, Jormakka totesi.

Vastuuryhmään ja lopulta vaikuttajaryhmään ovat seurakuntanuorten valitsemina ehdolla Eero Hippi ja Jonna Kankaansyrjä alueseurakunnasta, Oona-Mari Marsch ja Sanna Rintanen Alahärmän kappeliseurakunnasta, Teresa Salo ja Meeri Niemi Kortesjärven kappeliseurakunnasta sekä Eveliina Rantanen ja Mikko Jaskari Ylihärmän kappeliseurakunnasta.

Kirkkoherra jatkoi siitä, että kaupungin nykyiset nuoret olivat pieniä, kun uusi Kauhava kaupunki ja Kauhavan seurakunta syntyivät.

– Heidän elämänsä aikana olemme olleet vain yksi kaupunki ja seurakunta. Heille yhteistyö koko alueen ihmisten kanssa on ollut varsin luontevaa toimintaa.

Jormakan mukaan nuoret ovat aiemmin toivoneet, että he voisivat suunnitella ja toteuttaa toimintaa ympäri seurakuntaa, eikä olisi päällekkäisyyksiä.

– He ovat puhuneet esimerkiksi siitä, että nuorteniltoja pidetään eri puolilla samaan aikaan. Osa haluaisi aktiivisesti osallistua moneen tilaisuuteen, mutta se ei ole ollut mahdollista. Näitäkin asioita on hyvä tarkastella, haastateltava pohti.

Entä mitä vaikuttajaryhmä merkitsee seurakunnalle?

– Nuorisotyön vaikuttajaryhmä tukee toiminnan suunnittelua. Koko seurakunnan nuorten ääni on yhtä aikaa kuultavissa, kirkkoherra vastasi.

Mia Kärkkäinen