Kauhavan yhtenäiskoulun alakoulu etäopetuksessa kaksi viikkoa, joukkoaltistuminen myös päiväkoti Hyppiksessä

Kauhavalla on tullut ilmi 29.1. koronaviruksen tartuntaketju, johon kuuluu viisi koronapositiivista henkilöä ja yli sata altistunutta. Kuntayhtymä Kaksineuvoinen tiedotti asiasta viime perjantaina.

Kauhavan yhtenäiskoulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronapositiiviselle henkilölle.

Altistumiset koskevat 1.–2. -luokkaa sekä 5.-luokkaa. Altistumisia on myös yhtenäiskoulun aamu- ja iltapäivähoidossa. Altistumiset ovat tapahtuneet eri ryhmissä 20.–28.1.

Altistuneiden joukossa on sekä oppilaita että koulun aikuisia. Kuntayhtymä suosittelee, että huoltajat tarkkailisivat kaikkien koulun 1.–6.-luokkalaisten oppilaiden oireita, sillä altistumista on voinut tapahtua myös yllämainittujen ryhmien ulkopuolella.

Kauhavan yhtenäiskoulun alakoulun puoli on siirtynyt etäopetukseen kahden viikon ajaksi.

– Lähiopetusta tarjotaan pienryhmille ja erityisen tuen oppilaille, sanoo sivistysjohtaja Markku Viitasaari.

Myös päiväkoti Hyppiksessä Kauhavalla on tapahtunut joukkoaltistuminen koronapositiiviselle henkilölle.

Altistumiset ovat tapahtuneet 20.–28.1. Altistuneiden joukossa on sekä lapsia että päiväkodin aikuisia. Altistuneiden määrää selvitetään parhaillaan.

– Mikäli epäilet lapsesi altistuneen tai olevasi altistunut itse, odota rauhassa yhteydenottoa kotona. Tärkeää on pitää lapsi kotona tämän illan, kuntayhtymä tiedottaa.

Koska altistuneiden määrä on suuri, kuntayhtymä pyytää, että kuntalaiset antavat terveydenhuollon ammattilaisille työrauhan, eivätkä kuormita palvelunumeroita ylimääräisillä tiedusteluilla.