Kauhavan keskustan osayleiskaavaluonnos ja lentokentän alueen osayleiskaavaehdotus nähtävillä, molemmista voi jättää mielipiteitä heinäkuun alkuun mennessä

Kauhavan kaupunki on asettanut nähtäville Kauhavan keskustan osayleiskaavaluonnoksen sekä lentokentän alueen osayleiskaavaehdotuksen 3.6.-5.7. väliseksi ajaksi.

Kaupunki tiedottaa, että maankäyttö- ja rakenuslain mukaan yleiskaavan tarkoituksena on yhdyskuntarakenteen ja maankäytön yleispiirteinen ohjaaminen sekä toimintojen yhteen sovittaminen.

– Yleiskaavassa esitetään tavoitellun kehityksen periaatteet ja osoitetaan tarpeelliset alueet yksityiskohtaisen kaavoituksen ja muun suunnittelun sekä rakentamisen ja muun maankäytön perustaksi. Nyt nähtävillä olevat osayleiskaavat tulevat korvaamaan vuonna 1999 Kauhavan keskustan alueelle vahvistetun osayleiskaavan, kertoo kaavoituspäällikkö Päivi Raski.

Kaava-aineistot ovat nähtävillä Ylihärmän palvelutoimistossa ja keskustan osayleiskaavan aineistoihin voi tutustua lisäksi myös Kauhavan kirjastossa.

– Aineistot löytyvät kaupungin nettisivuilta ja kaavakartat löytyvät nyt ensimmäistä kertaa kaupungin nettisivujen karttapalvelusta omalta tasoltaan, kohdasta Vireillä olevat kaavat.

Kaupunki ottaa molemmista kaavoista vastaan mielipiteitä.

– Olet sitten maaomistaja, kuntalainen tai esimerkiksi yhdistyksen edustaja, voit antaa kirjallisesti tai suullisesti mielipiteesi asiasta. Kirjastosta löytyy palautelaatikko, johon ajatukset tai soittopyynnön voi kirjata, Raski neuvoo.

Raskin mukaan kaavoitustoimen henkilökunta vastaa mielellään yleiskaavoista heränneisiin kysymyksiin ja on tavattavissa arkisin Ylihärmän palvelutoimistossa toimiston aukioloaikoina kello 9-15.

Kaavoitustoimi jalkautuu Kauhavan kirjastoon kahtena tiistaina, 11.6. ja 18.6. kello 15-18.