Kauhavan herättäjäjuhlia valmisteleva Herättäjä-Yhdistys aloittaa yt-neuvottelut

Herättäjä-Yhdistyksen hallitus on päättänyt aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka tähtäävät koko henkilöstön lomauttamiseen porrastetusti huhti–toukokuun aikana.

– Lomautuksilla pyritään vähintään 45 000 euron säästöihin, yhdistyksen keskiviikkona lähettämässä tiedotteessa sanotaan.

Herättäjä-Yhdistys on luterilaisen kirkon sisällä toimiva järjestö, joka ei saa kirkollisverotuloja, vaan toimii lähes täysin kolehtitulojen ja lahjoitusten varassa.

– Kun seurat, kirkkopyhät ja muut tapahtumat on peruttu koronaepidemian takia, meiltä jää optimistisestikin arvioiden saamatta kolehtituloja vähintään 110 000 euron edestä, Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtajan sijainen Kalle Hiltunen sanoo tiedotteessa.

– Näitä tulonmenetyksiä ei lomauttamisellakaan pystytä täysin korvaamaan, joten samalla etsimme uusia tulonlähteitä ja vetoamme ihmisten haluun lahjoittaa, hän jatkaa.

Tiedotteen mukaan lomautukset toteutetaan porrastetusti, eikä Herättäjä-Yhdistyksen toiminta pysähdy.

Yt-neuvotteluista huolimatta Herättäjä-Yhdistys valmistautuu Kauhavan seurakunnan ja LSK Business Parkin kanssa järjestämään Kauhavan herättäjäjuhlat heinäkuussa.