Kauhavan Alakylässä jälleen onnistunut tapahtuma: Perinteikäs jouluvaellus kiehtoo kaikenikäisiä

Kymmenien talkoolaisten odotus palkittiin, kun Kauhavan Liikenteen bussi toi ensimmäisen täyden lastin jouluvaeltajia Kohtamäen tilalle.

Etunenässä asteli itse joulupukki. Puolen tunnin kuluttua nonstop-bussista purkautui jo neljäs täysi kuorma. Matkustajia viihdytti Vesa Ranttila haitareineen.

Kauhavan Alakylän neljäs jouluvaellus lauantaina 30.11. sujui hyvin pikkupakkasessa. Harri Sippolan broileritilan pihapiirissä ja vaellusreitillä näki, että kyseessä on kokenut tapahtumien järjestäjä.

– Syyslomasta lähtien tätä on valmisteltu Pernaan koulun kanssa, kertoi kyläyhdistyksen puheenjohtaja Sini Sippola.

Talkootunteja kertyy melkoinen määrä, kun liki 60 talkoolaista on toteuttamassa tapahtumaa.

– Ohjelma kestää neljä tuntia, mutta valmistelutkin vaativat aikaa. Tosin urakka ei ole enää niin suuri kuin aikaisemmin. Paljon rakenteita on valmiina, Sini Sippola totesi.

Jouluvaellus eteni rastilta toiselle runsaan kilometrin mittaista kynttilöin valaistua polkua pitkin. Eräällä rastilla oli Huskyn jouluhalaus ja toisella Jäkälä-poron ruokkiminen.

Pernaan koulun 1.-2. luokkien oppilaat esiintyivät joulukuusen luona. Rintanenän laavulla puolestaan 3.-4.-luokkalaiset esittivät jouluevankeliumin. Ylimmät luokat esiintyivät joulutorilla.

Joulupostin Alakylän sivukonttorilla oli vilskettä. Postisäkki täyttyi kirjeistä ja piirustuksista. Monet lapset toivat mukanaan kotona kirjoitetut kirjeet. Postitontut varmistivat, että Jäkälä-poro kuljetti lopuksi kaikki kirjeet joulupukille, joka odotti joulutorilla.

Hannele Kihlman