Tilaajalle

Kauhavan ABC ja uusi S-Market avaavat ovensa ylihuomenna, avajaisissa EePeen ja Kauhavan kaupungin edustus, tarjolla kahvia ja kakkua

Kauhavalaisten pitkä odotus palkitaan perjantaina, kun Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan uusi kauppakeskus avaa ovensa kantatie 63:n varressa. Esisopimus kauppakeskuksen alueen kiinteistökaupasta tehtiin kaupungin ja E-P:n Osuuskaupan välillä vuonna 2012. Rakentaminen on edennyt aikataulun mukaan, pian on valmista.

Kooltaan 3600 neliömetrin kokoisessa kauppakeskuksessa sijaitsevat Kauhavan uusi S-Market ja ABC Kauhava.

Myyntipinta-alasta 1500 neliömetriä on uudella, nykyistä paljon isommalla S-Marketilla. Se on 200 neliötä enemmän kuin Kauhavan nykyisessä, tänään keskiviikkona viimeistä päivää auki olevassa ruokakaupassa.

– Valikoima on 2000 tuotetta isompi kuin vanhassa myymälässä. Kaikkiaan meillä on täällä 12 000 tuotetta. Painotus on laadukkaissa, kotimaisissa tuoretuotteissa, marketpäällikkö Marika Koski esittelee uusissa tiloissa.

– Totta kai kuunnellaan asiakkaita ja otetaan lisää tuotteita, jos asiakkaat haluavat.

EePeen kaupallinen johtaja Jari Palo kertoo, että uusi S-Market Kauhava on energia- ja ympäristötehokas, nykyaikainen ruokakauppa, jossa ostamisen helppouteen kiinnitetään paljon huomiota.

– Hiilidioksidi-kylmälaitos, ovelliset kylmäkalusteet, lämmön talteenotto sekä ledivalaistus ovat esimerkkejä ympäristöystävällisistä ratkaisuista. Kiinteistön katolle asennetut aurinkopaneelit tuottavat suuren osan kauppakeskuksen sähköntarpeesta, Palo listaa.

ABC Kauhavan palvelutarjontaan kuuluu 130-paikkainen kahvila-ravintola, josta löytyy lounasnoutopöytä, à la carte -annoksia, Hesburger drive-in-luukkuineen ja 38 paikkainen kesäterassi.

Palveluihin kuuluvat myös mittarikentän polttonestetarjonta, sähköautojen latauspiste ja Veikkauksen palautuspiste. Kauhavan vanhasta S-Marketista uuteen kauppakeskukseen muuttavat Nosto-automaatti ja Smartpost.

– Haluamme tarjota kauhavalaisille ja matkustaville asiakkaillemme monipuolisia palveluita yhdellä pysähdyksellä, kertoo toimialajohtaja Juhamatti Aronen.

S-Marketissa uutta on myös noutopiste, josta voi hakea mukaan pikaista lounasta.

Kauppakeskuksen aukioloajat ovat pitkät: arkisin aamukuudesta iltakymmeneen ja sunnuntaisin aamukahdeksasta iltakymmeneen.

Liikennemyymäläpäällikkö Timo Märsylä on vilpittömän innoissaan.

– Tämä on huippu juttu. Palvelukokonaisuudessa mennään aivan uudelle tasolle. Asiakkaat tulevat yllättymään, kuinka viimeisen päälle mietittyä kaikki on. Kyllä nyt kauhavalaisia hemmotellaan, Märsylä nauraa.

Kauppakeskus työllistää kokonaisuudessaan 38 henkilöä. Timo Märsylä kertoo, että uusien eepeeläisten koulutukset olleet käynnissä jo kuukauden verran. Uusia työntekijöitä on palkattu myös S-Marketiin.

– Osa on odottanut viisi vuotta tai pitempäänkin, että Kauhavan ABC rakennetaan. Monet ovat sanoneet, että sitten kun se avataan, haluan sinne töihin. Ollaan saatu tänne hyvä porukka, Märsylä kehuu.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan kaupallinen johtaja Jari Palo luonnehtii, että uuden liikennemyymälän avaaminen on aika harvinaista näinä päivinä.

– Uusia ABC-liikennemyymälöitä ei ole enää kovin paljon viime vuosina avattu. 10-15 vuotta sitten oli aktiivisin perustamisen aika, paikat alkavat olla aika hyvin katsottuina. Mutta kauhavalaiset ovat olleet asiassaan aktiivisia pitkän aikaa, Palo toteaa.

Nykyinen S-Market on palvellut Kauhavan keskustassa noin 15 vuotta.

S-Marketeja Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupalla on 29 kappaletta, Kauhavan ABC on E-P:n Osuuskaupan 11. toimipaikka.

Kauppakeskuksen pääurakoitsijana on toiminut seinäjokelainen Seira Oy.

Avajaisia vietetään perjantaina 8.11. kello 10 alkaen, Kauhavan kaupungin ja Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan edustuksella. Avajaispäivänä on tarjolla täytekakkukahvit kello 10-18. Ohjelma jatkuu kauppakeskuksessa lauantaina 9.11., jolloin kauppakeskuksessa voi tavata joulupukin kello 11-15.

Marianne Lähde