Uutiset

Kauhavalla tempaistaan suojatieturvallisuuden puolesta

Kosolan koulun kohtaan sijoitettiin syksyllä 2016 Välkky-havainnekapseli, jonka on tarkoitus varoittaa autoilijoita suojatien ylittäjistä. Ensi viikon torstaiaamuna Välkyn vieressä päivystää Kauhavan liikenneturvallisuusryhmän jäseniä. KUVA: ANU NAHKALA
  • Komiat

Kauhavan liikenneturvallisuusryhmä järjestää suojatietempauksen ensi viikon torstaina 16.9. Ryhmän jäsenet pukeutuvat heijastinliiveihin ja päivystävät Kauhavan koulukeskuksen sekä Kosolan koulun suojateiden lähistöllä turvallisina aikuisina ja esimerkin näyttäjinä.

He auttavat ja tarvittaessa opastavat kävelijöitä ja pyöräilijöitä turvallisessa liikkumisessa ja etenkin tien ylityksessä. Tarkoituksena on myös kiinnittää autoilijoiden ja muiden moottoriajoneuvoilla liikkuvien huomio sopivaan tilannenopeuteen.

– Autoilijoiden toivotaan olevan tarkkaavaisia ja varovaisia erityisesti koulujen läheisyydessä ympäri vuoden, ei pelkästään koulujen alkaessa. Lapsilla on oikeus liikkua turvallisesti liikenteessä, muistuttaa liikenneturvallisuuskoordinaattori Terhi Svenns Rambollilta.

Tempauksen osallistujat kokoontuvat kello 7.20 Kauppatien ja Kirkkotien kulmauksessa olevalla pysäköintialueella ja jakautuvat siitä kohteisiin. Tempaus päättyy noin kello kello 9.

Mukana ovat Liikenneturva, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ja Pohjanmaan poliisilaitos.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli