Kauhavalla aletaan koronarokottaa 12–15 -vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia, ajanvaraus tehdään puhelimitse takaisinsoittojärjestelmään

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on suositellut riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotusten aloittamista.

Ajanvaraus koronarokotukseen tälle ryhmälle avautuu nyt Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella.

Riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden rokotusajat varataan puhelimitse numerosta 06 2412 4545. Numerossa on takaisinsoittojärjestelmä. Kuntayhtymä ohjeistaa, että soittajaan otetaan yhteyttä soittojonoon tallentuneisiin numeroihin saapuvan rokotemäärän varmistuttua.

Riskiryhmien määritelmät 12–15-vuotialle ovat samat kuin 16 vuotta täyttäneillekin:

Ryhmä 1: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila kuten elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä (12 vuotta täyttäneet sekä sitä vanhemmat).

Ryhmä 2: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila, kuten jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, keskivaikea tai vaikea uniapnea, psykoosisairaus, sairaalloinen lihavuus (16 vuotta täyttäneet henkilöt, joiden painoindeksi (BMI) on 40 tai sitä suurempi ja 12–15-vuotiaat, joiden ISO-BMI on 35 tai sitä suurempi. )