KauhaValhallassa kaupunginkirjasto muuttuu peliareenaksi

Kauhavan kirjaston ja elämänlaatupalveluiden uusi pelitapahtuma KauhaValhalla valtaa kaupunginkirjaston tilat ensi viikolla 25 - 26.1. Kilpailuhenkisille pelaajille on luvassa turnauksia PC:llä CS:GO:ssa, Overwatchissa sekä Fortnitessä. Konsoleilla selvitetään paras NHL20- ja Super Smash Bros-pelaaja.

– PC:llä pelattaviin turnauksiin tulee ilmoittautua etukäteen, mutta konsoleilla pelattaviin turnauksiin on mahdollista ilmoittautua vielä paikan päällä, tapahtuman tuottaja Jaakko Erkinheimo kertoo.

– Konsoliturnaukset pelataan kirjaston konsoleilla ja PC-turnaukset jokaisen omalla koneella.

CS-turnauksen vetää KauhaValhallan yhteistyökumppanin Järviseudun ammatti-instituutti Jamin esport-linja. Sen edustajat tuovat lisäksi pelikonepisteen, jossa pääsee pelaamaan pelkällä vierailijalipulla ilman oman konepaikan varaamista.

Erkinheimo vakuuttaa tapahtuman tarjoavan elämyksiä myös muille kuin kilpailijoille. Vanhemmat pelaajat pääsevät kokemaan nostalgiaa retropelinurkkauksessa, ja VR-lasit vievät virtuaalitodellisuuteen.

Ammattipelaamisaiheisessa paneelissa käsitellään paitsi pelaamista myös fyysisen kunnon ylläpidon tärkeyttä ja elämänhallintaa yleisesti.

– KauhaValhalla on otettu hyvin vastaan, ja yli puolet kone- ja konsolipaikoista on varattu etukäteen, Jaakko Erkinheimo iloitsee.

– Vielä kuitenkin mahtuu mukaan, ja olisi hienoa saada paikalle erityisesti lisää konsolipuolen pelaajia.