Uutiset

Kauhavalaiset saivat kiitosta herättäjäjuhlajärjestelyistä

Piispaehdokkaat puhuivat Kauhavan kirkossa lauantaina. Kirkko oli täynnä seurakuntalaisia ja puheita seuraamaan tulleita. Kirkossa pidettiin myös Herättäjä-Yhdistys ry:n sääntömääräinen vuosikokous. KUVAT: MIA KÄRKKÄINEN
  • Komiat

Herättäjä-Yhdistys ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Kauhavan kirkossa viime lauantaina iltapäivällä osana tapahtumaviikonloppua ”Ole valona”. Kokoukseen osallistui 46 yhdistyksen jäsentä.

Herättäjäjuhlat ovat syntyneet Herättäjä-Yhdistyksen vuosikokouksen yhteydessä pidetyistä seuroista, ja vuosikokous on yhä osa juhlien ohjelmaa. Kauhavan herättäjäjuhlat toteutettiin viime kesänä virtuaalisesti, ilman juhlakansaa.

Kokouksen avasi yhdistyksen puheenjohtaja, yhtymäjohtaja Tapani Rantala, joka kiitti kauhavalaisia ja ympäristökuntalaisia kesän herättäjäjuhlien mittavasta valmistelutyöstä, varainkeruusta ja etäjuhlien järjestämisestä.

– Eri puolella Suomea juhliin osallistuttiin yhdessä toisten kanssa — seurakuntataloilla, puistoissa, pihamailla, kesämökeillä. Juhlien sydän oli Kauhavalla, Kauhavaan liittyen miniherättäjäjuhlia oli kaikkialla.

Rantala totesi seurojen tarjoavan edelleen yksinkertaisen ja voimaannuttavan yhteen tulemisen mahdollisuuden.

– Kaikille avoin seuraliike mahdollistaa elämän ihmettelyn ja kyselyn. Seuroissa kuka vain voi puhua, ehdottaa virttä tai olla hiljaa. Levätä. Yhdessä etsitään armollista Jumalaa, jaetaan iloa ja ahdistusta. Rukoillaan veisaten. Seuraliikkeessä kietoutuvat yhteen perinteiset ja jopa radikaalit elementit. Yhdessä ovat ajaton, tämä aika ja tuleva.

Käydessään läpi vuoden 2020 vuosikertomusta Herättäjä-Yhdistyksen uusi toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen totesi vuoden olleen hyvin poikkeuksellinen.

– Maaliskuusta alkaen normaali toimintamme päättyi tai siirtyi verkkoon. Seuroja ja kirkkopyhiä ei voitu järjestää, millä oli suuri vaikutus yhdistyksen talouteen. Jouduimme myös turvautumaan lomautuksiin.

Hiltunen kiitti kaikkia niitä, jotka ovat tänä vaikeana aikana olleet Herättäjä-Yhdistyksen tukena.

– Meitä on muistettu rukouksin ja taloudellisesti. Lämmin kiitos siitä. Ilman teitä tilanne olisi ollut paljon huonompi.

Nyt olot ovat vapautumassa, seuroja voidaan taas järjestää ja Kauhavan ”Ole valona” -tapahtuma toteutui.

– On ollut suorastaan liikuttavaa havaita, miten suuri tarve ihmisillä on päästä tapaamaan toisiaan. Tälle työlle on selvästi tarvetta.

Herättäjä-Yhdistyksen tilinpäätös vuodelta 2020 oli ylijäämäinen 7 944,62 euroa.

Yhdistyksen jäsenmäärä vuonna 2020 oli 4 625.

Hallituksen jäseniksi erovuoroisten tilalle vaalien valmistelutoimikunta esitti Helena Ahosta Paltamosta, Kristiina Eleniusta Helsingistä ja Pentti Lemettistä Lapualta. Hallitukseen valittiin Ahonen, Elenius ja Lemettinen valmistelutoimikunnan esityksen mukaisesti.

Kokouksen yhteydessä luovutettiin Herättäjä-Yhdistyksen viirit Yhdistyksen palveluksesta eronneille pitkäaikaisille työntekijöille Hanna Maunulalle, Mika Nuorvalle ja Juhani Eleniukselle sekä kiitoksena herättäjäjuhlayhteistyöstä Kauhavan seurakunnalle ja Kauhavan kaupungille.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli