Kauhava Air Show siirtyy elokuun loppuun

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös Kauhava Air Show on siirretty vallitsevan koronapandemian takia kesäkuun toiselta viikolta elokuun loppuun. Tapahtuman järjestävän Wanhanajan Lentopäivät ry:n hallitus päätti asiasta tänään.

– Lentonäytös toteutetaan 29. - 30.8.2020, jos pandemia on siihen mennessä hellittänyt ja viranomaisohjeistukset järjestämisen sallivat, aamupäivällä tulleessa tiedotteessa todetaan.

Wanhanajan Lentopäivät ry:n varapuheenjohtaja Kari Janhunen kertoo, että Ilmavoimien edustajille esitettiin muutamia vaihtoehtoisia ajankohtia, ja elokuu oli heille sopiva.

– Meillekin viikonloppu on hyvä, koska siihen ei ole kalenteroitu muita maakunnallisia tapahtumia.

Kauhava Air Show on lentonäytöksen ja laajan maanäyttelyn kokonaisuus. Siellä esittäytyvät Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos, lukuisat ilmailuteollisuuden kotimaiset ja kansainväliset yritykset sekä ammatti- ja harrasteilmailun toimijat. Lisäksi paikalla ovat Hornet-hävittäjien seuraajakandidaatit omilla näyttelyosastoillaan.

– Yksikään ilmoittautuneista tahoista ei ole perunut tuloaan muutoksen takia, Janhunen sanoo.

– Mieluumminkin kaikki ovat olleet tyytyväisiä, että saimme tällaisen päätöksen aikaiseksi näinkin hyvissä ajoin.

Tapahtuman lykkääntyminen ei Janhusen mukaan ole ainakaan toistaiseksi aiheuttanut mutkia matkaan.

– Mainosmateriaalia menee tietysti uusiksi, mutta se on mitätön juttu verrattuna siihen, että sairastuttaisimme 20 000 ihmistä kesäkuussa.