Kansalaisopiston syyskausi alkaa: Kauhavalla tarjolla uutena taitoluistelun opetusta Eveliina Niemen johdolla

Kansalaisopiston alkavan kauden ohjelma pitää sisällään monenlaista kiinnostavaa tekemistä ja uusia kursseja. Yksi niistä on taitoluistelu, jossa Järvilakeuden kansalaisopisto järjestää syyskuussa kolmen kerran tiiviskursseja. Ryhmiä on tarjolla pienille lapsille, kouluikäisille ja aikuisille.

– Kurssille ei ole muita pääsyvaatimuksia kuin se, että pysyy jäällä pystyssä ilman tukea. Kurssilla jokainen pystyy harjoittelemaan oman tasonsa mukaan, joten ei väliä, oletko aloittelija vai jo konkari, joka haluaa oppia vielä jotain uutta, rehtori Leea Keto tiedottaa.

Kursseilla harjoitellaan perusluistelutaitoja kuten potkuja, sirklausta ja kolmosia. Ryhmän tason ja toiveiden mukaan harjoitellaan myös hyppyjä ja piruetteja sekä kokeillaan muodostelmaluistelua.

Kurssille tarvitaan mukaan terävät luistimet sekä pienimmille pakollisena kypärä. Myös hokkarit käyvät, jos ei löydy taitoluistimia. Liian paksuja vaatteita ei kannata pukea päälle, koska luistelemisessa tulee lämmin. Esimerkiksi lämmin fleecetakki, sormikkaat ja joustavat housut ovat hyvä asu. Juomapullo kannattaa myös ottaa mukaan.

Kurssia tulee pitämään ylöjärveläinen Eveliina Niemi, joka on toiminut valmentajana luistelijoille sekä toimii taitoluistelijoiden fysiikkavalmentajana. Eveliinalla on myös itsellä muodostelmaluistelutausta.

– Kannattaa tulla mukaan kivaan harrastukseen yli kuntarajojen, Eveliina kannustaa.

Kansalaisopiston uuden harrastuskauden ohjelma jaetaan alueen koteihin 15.8. paikkeilla. Ohjelma on saatavilla myös toimistoilta ja alueen kirjastoista, ja sähköinen versio löytyy kotisivulta jarvilakeus.fi.