Kankaan koulusta tuli yksi tarjous – kaupunginjohtaja esittää hyväksymistä

Mikäli ensi maanantaina kokoontuva kaupunginhallitus hyväksyy kaupuginjohtaja Markku Lumion esityksen, kaupunki myy lakkautetun Kankaan koulun yksityishenkilöille, jotka ovat luvanneet rakennuksista ja 8 300 neliön tontista 26 150 euroa. Tarjous oli ainoa, joka tuli määräaikaan mennessä.

Esityksen mukaan kiinteistö vaihtaa omistajaa ”siinä kunnossa kuin se on”. Kaupan ulkopuolelle jäisivät koulun urheilukenttä ja kulkuyhteydet kenttäalueelle.

Hallituksen esittelytekstistä käy ilmi, että ostajakandidaatit ovat suunnitelleet käyttävänsä entistä koulua omistamiensa yritysten toimipaikkana. Mahdollista on myös, että he vuokraavat tiloja majoittujille sekä kokousten ja juhlien järjestäjille. Tarjouksen mukaan vuonna 1911 rakennettu ja vuonna 1961 peruskorjattu koulutalo voi tulevaisuudessa tarjota puitteet kyläyhteisöä tukevalle toiminnalle, esimerkiksi kahvilalle, elintarvikekioskille tai kyläkaupalle. Piha on hyödynnettävissä kylän yhteisissä tapahtumissa.

Kiinteistöstrategiansa mukaisesti kaupunki myy, purkaa tai jalostaa uuteen toimintaan rakennukset, jotka ovat elinkaarensa lopussa ja vajaakäytössä.