Kaksineuvoisen alueella on 10 koronapositiivista – henkilökuntaa siirtyy tartunnanjäljittäjiksi muista toiminnoista

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella on todettu viime päivinä yksittäisiä positiivisia koronatapauksia.

– Yhteensä Kauhavalla ja Evijärvellä on 10 positiivista ja yli 60 altistunutta, vs. kuntayhtymän johtaja Piia Kujala tarkentaa.

Kaikki altistuneet on tavoitettu ja asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.

Kaksineuvoinen koettaa estää tilanteen pahenemisen vahvistamalla tartunnanjäljityksen resurssiaan. Kujalan mukaan se tarkoittaa käytännössä sitä, että Kaksineuvoinen siirtää tartunnanjäljittäjiksi henkilöitä muista toiminnoistaan saman tien.

– Työhön on koulutettu noin 20 ihmistä ja nyt koulutetaan lisää.

Kujalan mukaan tartunnanjäljityksen pitää olla nopeaa, jotta kaikki altistuneet saadaan kartoitettua ennen kuin tauti jatkaa kulkuaan heidän mukanaan.

– Kun positiivinen testitulos on tullut, käydään läpi henkilön kaikki kontaktit 48 tuntia taaksepäin oireiden alkamisesta. Hän antaa nimilistan niistä, joiden kanssa on ollut tekemisissä vähintään 15 minuuttia ja lähempänä kuin 2 metrin päässä, Kujala selvittää käytäntöä.

Tartunnanjäljittäjät ottavat yhteyttä listalla oleviin selvittäen muun muassa, onko heillä ollut oireita. Jos on, täytyy hankkiutua testiin. Jos ei, kriteerien täyttyessä alkaa karanteeni.

Kaksineuvoinen muistuttaa tänään antamassaan tiedotteessa, että nyt Kauhavalla ja Evijärvellä on erittäin tärkeää välttää tarpeetonta liikkumista julkisissa tiloissa ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Maskin käyttöön on edelleen voimassa vahva suositus.

Anu Nahkala