Kaksineuvoinen ryhtyi rokottamaan tehostetun palveluasumisen yksiköiden asukkaita – 45 ikäihmistä on jo saanut piikin

Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa edettiin eilen torstaina koronarokotuksissa tehostetun palveluasumisen asukkaisiin. Rokotuksen on saanut 45 asukasta kuudessa yksikössä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksen mukaan kaikki saatavat rokoteannokset voidaan nyt pistää eikä niitä tarvitse säästää tehosteannosta varten, mikä on nopeuttanut rokotusten etenemistä.

- On erittäin tervetullutta, että pääsemme rokottamaan tehostetun palveluasumisen asukkaita arvioitua aiemmin, johtava ylilääkäri Heidi Ojala sanoo.

- Nämä ihmiset ovat niitä kaikkein hauraimpia ja suurimmassa vaarassa, mikäli koronavirusinfektion saavat. Kaikki tilastotieto puhuu sen puolesta, että koronavirusinfektion sairastaminen on erityisen vaarallista ikäihmisille, ei niinkään työikäiselle väestölle.

Sitä, haluaako tehostetun palveluasumisen asukas rokotteen ottaa, tiedustellaan sekä asukkaalta itseltään että hänen omaiseltaan.

Sairaanhoitopiirit jakavat rokotteet alueille niiden väestömäärän mukaisesti. Rokotuksia jatketaan viikoittain siinä tahdissa, kun rokotetta kuntayhtymän alueelle saadaan.

Tehostetun palveluasumisen asukkaiden rokotusten rinnalla jatketaan myös sote-alan henkilöstön rokotuksia THL:n rokotusjärjestyksen mukaisesti.

Tähän mennessä rokotteen on Kaksineuvoisen alueella saanut 50 terveydenhuollon ammattilaista. He työskentelevät joko koronanäytteenotossa, infektiopoliklinikalla tai sairaalaosastolla.

Tällä viikolla ajanvaraus koronarokotukseen on auennut myös tehostetussa palveluasumisessa sekä kotihoidon ryhmäkodeissa työskentelevälle henkilöstölle. Heidän rokottamisensa alkaa ensi viikolla.