Kaksineuvoinen ei anna toistaiseksi uusia influenssarokotusaikoja – rokotteiden saatavuus tökkii

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen ei anna toistaiseksi aikoja influenssarokotteen ottajille. Ajanvarausten keskeyttäminen johtuu siitä, että rokotteiden kysyntä on ylittänyt odotukset koko Suomessa, ja se on aiheuttanut rokotteiden saatavuusongelmia.

– Parille tulevalle viikolle annetut ajat pitävät ainakin toistaiseksi. Jos tilanne muuttuu, otamme asiakkaisiin henkilökohtaisesti yhteyttä, Kaksineuvoisen vs. hoitotyön johtaja Johanna Heino kertoo.

– Odotamme alkuviikosta keskussairaalasta tietoa, paljonko saamme vielä rokotteita sairaala-apteekista. Sen jälkeen pystymme tekemään arvion siitä, riittävätkö ne kaikille ajan varanneille ja voimmeko jopa avata ajanvarauksen uudestaan.

Tähän mennessä Kaksineuvoisessa on rokotettu noin 2400 henkilöä.

– Arviolta 400 rokotetta vielä tarvitaan, Heino sanoo.

Kansallisen ohjelman mukaan maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja muun muassa sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat. THL suosittelee tarjoamaan suojaavaa piikkiä myös riskiryhmäläisten lähipiirille.

Mikäli Kaksineuvoinen ei saa lisää rokotteita, se joutuu tiukentamaan linjaansa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistusta noudattaen.

– Sitten täytyy ehkä tarkemmin miettiä, ketkä kuuluvat lähipiiriin, Heino toteaa.