Uutiset

Kaksineuvoinen: 44-vuotiailta ja sitä nuoremmilta puuttuu vielä koronaviruksen vastainen laumasuoja

  • Komiat

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen mukaan syyskuun koronatilanne on alkanut sen alueella rauhallisena. Tähän mennessä uusia tartuntoja ei ole tullut ilmi ja karanteeniin on asetettu alle kymmenen henkeä. Kauhavalla viimeisin tartunta paljastui 25.8.

Kaksineuvoisessa koronarokotteen 1. annoksen on saanut tähän mennessä 12 195 henkilöä, mikä on 76,4 prosenttia alueen yli 12-vuotiaasta väestöstä. Laumasuojaan vaadittava vähintään 80 prosentin rokotekattavuus on saavutettu yli 55-vuotiaiden osalta, sitä nuoremmissa ikäryhmissä jäädään vielä sen alle. Koronarokotteen tehosteannoksen on saanut 9 122 henkilöä eli 74,8 prosenttia rokotetuista.

Noin puolet 12-15-vuotiaiden ikäryhmästä otti rokotteen kouluilla järjestetyissä rokotuspäivissä. Kaksineuvoisesta ohjeistetaan, että mikäli oman koulun koronarokotuspäivä ehti mennä ohi, rokotteen voi edelleen saada oman koulun terveydenhoitajan kautta.

Julkisuudessa on ollut esillä valtakunnallisia suunnitelmia koronarokotteen 3. annoksesta. Alustavasti on kaavailtu, että 3. annos annettaisiin niille, jotka alkuvuodesta saivat rokoteannokset lyhyellä, 3–4 viikon tehostevälillä sekä tietyille riskiryhmille. Virallisia päätöksiä asiasta ei kuitenkaan ole vielä tehty.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli