Jumalanpalvelukset suljetuin ovin – toimituksiin enintään 10 omaista

Kauhavan seurakunta noudattaa tästä päivästä lähtien piispojen yhteislausunnossaan vetämiä toimintalinjoja, jotka perustuvat siihen, että hallitus kielsi yli kymmenen henkilön kokoontumiset ainakin neljäksi viikoksi ja kehotti kolmatta sektoria lopettamaan toistaiseksi kokoavan toimintansa.

Seurakuntaelämässä se tarkoittaa kaiken muun paitsi jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten keskeyttämistä.

– Vietämme sanajumalanpalveluksen aina yhdessä seurakunnan kirkossa niin, että paikalla ovat vain pappi, kanttori ja kenties suntio. Jumalanpalveluksen jälkeen ovet ovat avoinna tunnin, jotta seurakuntalaiset pääsevät halutessaan kirkkoon hiljentymään ja rukoilemaan. Pappi tai muu työntekijä on käytettävissä keskusteluapuna, kirkkoherra Jyrki Jormakka kertoo.

– Meillä on käytäntöjen hiominen vielä vähän kesken, mutta todennäköisesti pidämme jumalanpalvelukset Kauhavan kirkossa. Poikkeuksena on ensi sunnuntai, jolloin jumalanpalvelus on Kortesjärven kirkossa suljetuin ovin, ja Järviradio lähettää sen suorana.

Kirkollisissa toimituksissa – kasteessa, avioliittoon vihkimisessä ja hautaan siunaamisessa – seurakunta noudattaa annettua kymmenen osallistujan sääntöä.

– Tämä on vähän haastavaa omaisille, mutta olen joutunut sanomaan, että toimituksiin voi osallistua kymmenen omaista työntekijöiden lisäksi. Se on maksimi.