Tilaajalle

Joulukorttikampanjan kortti voi olla ikäihmiselle ainut, minkä hän saa: Kansalaisopiston ilmaisiin työpajoihin ehtii vielä mukaan

Joulupostia ikäihmisille -kampanja kutsuu jälleen muistamaan vanhuksia joulukortilla.

– Tämä valtakunnallinen kampanja on mukava keino lähettää ikäihmisille joulumieltä esimerkiksi meillä Kauhavalla, Evijärvellä ja Lappajärvellä.

Näin kertovat Järvilakeuden kansalaisopiston koulutussuunnittelija Maaria Koivula-Talkkari ja Härmänmaan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Siltamäki.

He puhuvat Joulupostia ikäihmisille -kampanjasta. Siinä kerätään joulukortteja kotihoidossa oleville ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

– Kampanja jakaa jouluiloa korona-aikaan varsinkin niille, jotka eivät välttämättä saa montaa joulun toivotusta. Korttimme voi olla peräti ainut, Koivula-Talkkari sanoo.

Kampanjaa hallinnoi Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot. Sen toiminnan tavoitteena on edistää vapaaehtoistoimintaa.

Mukana on yli sata kuntaa. Pohjalaismaakunnissa kortteja kerätään myös Lapualla, Alajärvellä, Ilmajoella, Seinäjoella, Isojoella, Vimpelissä ja Vaasassa. Keruuaika päättyy 7. joulukuuta.

– Oman alueemme keräyslaatikot ovat kirjastoissa. Kortteja voi palauttaa myös opiston toimistolle, Koivula-Talkkari neuvoo.

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen vie kortit perille Kauhavalla ja Evijärvellä, ja Lappajärvellä toimii postiljoonina Lappajärven 4H-yhdistys.

– Viime vuonna kertyi loistavasti yli 1 800 korttia. Koko maassa saatiin kokoon yli 146 000 korttia, Siltamäki muistelee.

Yksittäisten henkilöiden lisäksi kortit ovat tervetulleita esimerkiksi työyhteisöiltä, yhdistysten väeltä ja koululuokilta.

– Kaupan kortit käyvät kampanjaan, mutta kiva on myös itse askarrella, naiset vinkkaavat.

Kansalaisopisto järjestää maksuttomia korttipajoja alueen kirjastoissa. Ne alkavat Evijärveltä 24. marraskuuta. Alahärmässä pajailta on 29.11., Kauhavalla 1.12., Ylihärmässä 8.12. ja Kortesjärvellä 9.12.

– Viimeksi jouduimme peruuttamaan pajoja koronatilanteen vuoksi. Nyt ne toteutuvat ehkä paremmin, Koivula-Talkkari ennustaa.