Jere Kalliokoski mukaan SM-Pohjanmaa-ralliin – kenraaliharjoitus päättyi ulosajoon

Rallin SM-kausi päättyy tulevana viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä ajettavaan SM-Pohjanmaa-ralliin. Mukana nähdään myös rallicrossissa kannuksia hankkinut 23-vuotias Jere Kalliokoski kartanlukija Jukka-Pekka Vistinmäen kanssa. Ajokkina kaksikolla on uusi Skoda Fabia R5.

Kalliokoski on aiemmin ajanut rallia kahdesti, F-ryhmän Volvolla Tunturi-rallissa vuonna 2016 sekä samaisella Volvolla Lapuan F-rallisarjan kilpailussa 2017. Pohjoisen teillä tuloksena oli luokan neljäs sija, Lapualla ajokki lipsahti ojaan.

Uran kolmas, kenraaliharjoituksena ajettu Jari-Pekka-ralli alkoi pohja-ajalla mutta päättyi ulosajon vuoksi keskeytykseen. Huonosti menneen kenraalin jälkeen Kalliokoski ja Vistinmäki ovat asettaneet tavoitteekseen maaliin pääsyn.

– Maaliin pitää päästä, tulos selviää sitten siellä. Harjoituskisana ajettu Jari-Pekka ralli lähti ihan hyvin, ajettiin ykköselle viiden sekunnin pohjat. Kakkosen alku meni myös hyvin, mutta sitten tuli vähän ongelmia nuotin kanssa, osuttiin vastapenkkaan ja auto kimposi siitä keskelle tietä nokka tulosuuntaan. Tukivarsi, takanapa ja vanne saivat kipeää ja piti jättää kisa kesken. Auto laitettiin jo lauantaina kisan jälkeen kuntoon, ja pääsin heti kokeilemaan että kaikki toimii, Kalliokoski kertoo.

”Koronakauden” aikana Kalliokoski on pakon sanelemana ajanut säästeliäästi mutta silti hyvällä menestyksellä. Ensimmäinen kausi Rata SM -sarjassa päättyi BMW Xtreme -luokan Suomen mestaruuteen, ja Kouvolassa ajetuissa rallicrossin MM-osakilpailuissa Kalliokoski ajoi semifinaaleihin.

– Ihan erilaisia autoja ja kilpailuja kaikki, niitä on vaikea verrata. Pääasia että olen saanut kilpailla ja pidettyä kisavirettä yllä.

Nähdäänkö AL-Härmää edustava Kalliokoski SM-rallissa myös kaudella 2021?

– Ajetaan nyt ensin Pohjanmaa-ralli, suunnitellaan lisää sitten syksymmällä. Auto on kuitenkin tallissa, niin eihän sitä koskaan tiedä mitä keksitään, Kalliokoski tokaisee.

SM-Pohjanmaa-ralli ajetaan Seinäjoen ja Lapuan ympäristön vauhdikkailla pohjalaisteillä 25.-26. syyskuuta.

Toni Lönnroos