Jere Kalliokoski ja Juho Siekkinen ajoivat voitosta voittoon SM-ratakauden kenraalissa

- Debyyttikisa alkoi hyvin, paras aika aamun warm-upissa ja pohjat myös aika-ajossa, mutta kolmannella kierroksella hajosi vaihdelaatikko, eikä Juho ehtinyt ajaa omaansa. Kisassa sain hyvän startin ja pääsin ykkösenä ensimmäiseen mutkaan, ajoin muutaman kierroksen kovaa, huomasin, että muut olivat jääneet, joten aloin seurata tilannetta, Kalliokoski selvittää.

– Radan takaosassa alkanut sade levisi koko radan alueelle, ja loppu meni vain varmisteluksi. Sunnuntain kisaan sain hyvän startin, pääsin kahdesta autosta ohi, toiseksi olin noussut avauskierroksen lopussa. Toisella kierroksella pääsin johtoon, ja sen jälkeen ajatuksena oli vain ajaa täysillä ja kasvattaa eroa kakkoseen. Vaihto sujui hyvin, ja Juho pääsi jatkamaan kärjessä, kokonaisuutena oikein hyvä viikonloppu.

Myös Siekkinen luonnehti kisaviikonloppua erittäin hyväksi kokonaisuudeksi.

– Itsellä piisasi vauhti, ja saatiin Jerelle kisa alle ennen SM-sarjaa. Auto toimi hyvin lukuun ottamatta vaihdelaatikon hajoamista. Onneksi pätevät mekaanikot saivat laatikon kuntoon. Meillä oli pieni etu, kun käytimme Hestec-merkkistä moottorinohjausjärjestelmää. Olimme ainoa tiimi, jolla se oli nyt Botniaringillä käytössä. Arvioitiin, että siitä saatu etu oli noin puolen sekunnin tai jopa sekunnin luokkaa kierrokselta. SM-sarjassa sitten muillakin on Hestecit kiinni, joten tiukkaa kamppailua on odotettavissa. Kivaa oli ajaa, Siekkinen päättää.

Toni Lönnroos